Kek mevsimi başladı.Kekin de mevsimi olur mu demeyin.Benim için havalar biraz serinlemeye başladı mı özellikle yağmurlu bir hava varsa mutlaka çayın yanına bir dilim kek arıyorum.Bir kaç saat dinlenmiş mis gibi bir kek.
Malzemeler:
- 2 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı +2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet Nescafe (3/1 arada)
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un + 1 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Yapılışı:
- Toz şeker ile yumurtaları mikser ile çırpın.
- Sıvı yağ,süt ekleyin.
- Kabartma tozu ve vanilya ilave edin.
- Yavaşça un ilave edin ve karıştırın.
- Kek karışımın ikiye ayırın.
- Bir kısmına 2 yemek kaşığı kakao ekleyin karıştırın.
- Diğer kısıma nescafe ekleyin karıştırın.
- Dilimli kek kalıbını tere yağ ile yağlayın ve un serpiştirin.
- Önce kahveli karışımı daha sonra kakaolu karışımı ekleyin.
- 150 derece fırında bir süre pişirdikten sonra 180 derece fırında iyice pişmesini sağlayın.
Canım nefis bir kek olmuş,ellerine sağlık.Keki çok seviyorum,her gün olsa yerim:)Sevgiler
YanıtlaSilİşte benim gibi düşünen biri!
YanıtlaSil:-)
Ben de kek arayan biriyim özellikle yaz dışındaki 3 mevsimde ama hani yağmur yağar içerde çay tıngırdar ya işte o zaman kek daha bir güzel oluyor.
ellerinize sağlık harika bir kek olmuş bir benzeri şu an tabağımda benim de:-)
Arkadaşım nefis bir kek olmuş,ellerine sağlık..Fotoğraflar ve renkler süper..sevgiler.
YanıtlaSilbu gün ilk sonbahar yağmuru yağdı antalya,ya:))
YanıtlaSilbende balkonumda keyif yaptım,
bir dilim kek...
bir fincan ada çayı...
buram buram toprak kokusu eşliğinde:)
ellerine sağğlık canım..
Hımm ellerine sağlık canım ben de çok severim ama bu bi başka güzel olmuş afiyet şeker olsun...
YanıtlaSilmerhaba, sizi sürekli takip ediyor ve tariflerinizi büyük beğeniyle yapıyorum sağolun kek çok güzel gözüküyor hemen yapmak istiyorum ama bir süre 150 derecede pişir demişsiniz yaklaşık kaç dakika oluyor bir de üçü bir arada almadan toz neskafe katsak olur mu olursa ne kadar katmak gerekecek çok teşekkürler ellerinize sağlık
YanıtlaSilmerhaba Başak hanım çok teşekkürler.
Sil150 derecede 30 dk kadar pişirin daha sonra ısıyı yükseltin.Toz nescafe acı yapabilir yoksa eklemeyebilirsiniz.
sevgiler
kesinlikle katılıyorum sana gerçekten kış oldumu hemen çay yanına kek geliyor aklıma :) ellerine sağlık canım
YanıtlaSilyanında sıcacık bir çay veya kahve ile ne güzel giderdi.ellerine saglık.
YanıtlaSilBaharım ben keki yaz kış demeden severek yerim. Ama kışın evdeki kek kokusu daha başkadır. Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilbence de kekin mevsimi vardır,sonbahar ve kış mevsimleri mutlaka evde kek olmalı,ellerine sağlık bahar'cım harika görünüyor kekin,öpüyorum canım...
YanıtlaSilBANA DA KIŞI HATIRLATIYOR KEK GÖRÜNTÜ DE ENFES YALNIZ. SEVGİLER TATLIM
YanıtlaSilçok güzeller bir tarafı sarı bir tarafı kahverengi enfes olmuş eline sağlık
YanıtlaSilAynennn Bahar'ım yağmurlu hava,çay ve kek..
YanıtlaSilBir taraftanda bilgisayarın başında blogları geziyorsam,benden keyiflisi yok..:))
Ellerine sağlık canım..
Hatta yanına nescafede olduğunda tamamdır:))...Ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilSevgiler...
www.gonuluncelezzetler.com
Evet nescafe ile harika yeniyor. 150 derece ile başlayıp, 170 derece ile bitirdim. Nemli, nefis bir kek oldu. Çok teşekkürler tarif için :)Ayşen
YanıtlaSil