Dün sabahın erken saatlerde mutfağa yumulup hazırladım bu kurabiyeleri.O gün de arkadaşım çaya davet edince bir tabak götürdüm tatmaları için.Herkes tarafından yoğun ilgi gördü kurabiyeler.Hemen tarif istenince bende bekletmeden yayınlamaya karar verdim.
Gerçekten hoş bir aroması ve ağızda bırakan nefis bir lezzeti var.Mutlaka denemelisiniz.
Neşeli,keyifli bir hafta sonu diliyorum.
Malzemeler:
- 150 gr tere yağ
- 1 su bardağı zeytin yağ (yada sıvı yağ)
- 1 çay bardağı kavrulmuş susam
- 1 çay bardağından bir parmak eksik toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket mahlepli kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 yumurta akı
- 4-4-5 su bardağı un
Yapılışı:
- Tereyağ ve toz şekeri elinizle yoğurun.
- Diğer malzemeleri de ekleyin ve 1-2 dk yoğurmaya devam edin.
- Yavaş yavaş un ilave ederek yumuşak bir hamur hazırlayın.
- Fındık büyüklüğünde koparın ve yuvarlayın.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürün 180 derece fırında iyice kızarana kadar pişirin.
Kaynak:Yemekzevki
Çok şekerler. Bende hep minik kurabiyeleri tercih ederim. tatlıda tuzluda. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilTereyağı ve sıvı yağ bir arada çok hoş oluyor birde tarif sendense yapmak lazım ellerine sağlık tarifi aldım sevgiler bizden...
YanıtlaSilmahlepli kabartma tozu bulamazsak ne kadar mahlep koymamız gerekir.. selamlar....
YanıtlaSililmiye
Merhaba 1 silme tatlı kaşığı koymanız yeterli
Silsevgiler
Hem tuzlu kurabiye,hemde bildiklerimizden farklı olarak içinde şeker,
YanıtlaSiltadını çok merak ettim,
çok şeker duruyorlar,eline sağlık,sevgiler...
Ne kadar güzel görünüyorlar canım tek lokmalık ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilelinize sağlık.şeker mi tuz mu daha baskın acaba.
YanıtlaSilikiside baskın:) lezzetli hoş bir tat
Silsevgiler
Sevimli mi desem, lezzeti kimbilir ne harikadır mı desem, ne desem bilemedim. Süper görünüyor minnak kurabiyeler. Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilMinik minik leblebi gibi,insan yemeye başlayınca sanki ne kadar yediğini hatırlamayabilir :)
YanıtlaSilEline sağlık.
denedim tek kelimeyle enfes siz kurabiye tarifi verince mutlu oluyorum sonuç hep mükemmel oluyor değişik kurabiye tariflerinizi bekliyorum
YanıtlaSilMerhaba beğenmenize sevindim afiyet olsun.
Silyaptımmm tadına bakan herkes beğendı ve denemek için tarifi aldılarrr cocuklarım çerez gibi tuketıyolar...elinize sağlıkk
YanıtlaSilDenedim tarifinizi, her zamanki gibi güzel bir sonuç ortaya çıktı.
YanıtlaSilAğızda dağılan bir kurabiye oldu.
Üç tat bir arada, hem şeker tadını, hem tuz tadını, hem biberin tadını alıyorsun. Üçü bir arada..:)
Ben susam yerine çörek otu koyarak yaptım. Nefis oldu. Tarif için çok teşekkürler. Ayşen
YanıtlaSilGerçekten çok güzel bir kurabiye ellerinize sağlık bahar hanımcım;) devamlı pişer oldu mutfağımda her tarifiniz ayrı güzel!! Sunumlarınız sofralarınız bir harika bayılıyorum. İzmirde yaşıyorsunuz sanırım bende İzmirliyim ama evlendikten sonra İstanbula yerleştim. Sizin bloğunuza girince İzmiri hatırlıyorum.
YanıtlaSilMerhabalar Bahar'cım;
YanıtlaSilBu kurabiyeyi arkadaşıma yapacağım ama umreye gidip geldiklerinde ikram edecekler. Dayanıklı olur mu, yani 10 gün kadar ?
Mahlep olmazsa olmzmi yapicamda ve cok guzellr ellerinize saglik
YanıtlaSilMahlep koymasak olurmu acaba yapicam da mahlep yok ve cok guzellr ellerinize saglik
YanıtlaSil