Hep duyduğunuz fakat denemeye bir türlü fırsatınızın olmadığı tarifler vardır.Mesela Selanik Gevreği.Ve sonra ahhh dersiniz bu lezzet için.
Soğuk bir bardak süt ile bir deneyin isterseniz.
Sevgiyle kalın.
Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 100 gr tereyağı
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3,5 su bardağı un Kalecik
- Yarım paket kabartma tozu Kent Boringer
- 1 paket şekerli vanilin Kent Boringer
- 1 su bardağı kıyılmış fındık Fiskobirlik
- 1 su bardağı kuru üzüm
Yapılışı:
- Tereyağı ve toz şekeri mikser ile çırpın krema haline getirin.
- Yumurtaları tek tek ekleyerek çırpmaya devam edin.
- Kuru üzümü 15 dk sıcak suda bekletin.
- Kağıt havlu ile çok iyi kurulayın hamuru sulandırmasın.
- Kalan malzemeleri ekleyin ve yoğurarak hamuru toparlayın.
- Elinize yapışan bir hamur olacak.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine 2 parça olarak alın.
- Uzunca rulo yapın ve elinizi unlayarak hafif bastırarak düzeltin.
- Önceden ısınmış 170 derece fırında yaklaşık 25 dk pişirin.
- Fırından çıkarın ve 15 dk ılınması için bekletin.
- Keskin bir bıçak yardımı ile dilimleyin.
- Dilimledikten sonra tepsiye kesilen yer üste gelecek şekilde dizin.
- Önceden ısınmış 150 derece fırında 15 dk daha pişirin.
- Soğuduktan sonra mutlaka cam kavanoza koyarak muhafaza edin.
Kaynak:Lezzetibol
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.