5 Ekim 2016 Çarşamba

Üzümlü Ve Fındıklı Biscotti (Selanik Gevreği)


Hep duyduğunuz fakat denemeye bir türlü fırsatınızın olmadığı tarifler vardır.Mesela Selanik Gevreği.Ve sonra ahhh dersiniz bu lezzet için.

Soğuk bir bardak süt ile bir deneyin isterseniz.

Sevgiyle kalın.


Malzemeler:

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 100 gr tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3,5 su bardağı un Kalecik 
  • Yarım paket kabartma tozu Kent Boringer
  • 1 paket şekerli vanilin Kent Boringer
  • 1 su bardağı kıyılmış fındık Fiskobirlik
  • 1 su bardağı kuru üzüm



Yapılışı:
  • Tereyağı ve toz şekeri mikser ile çırpın krema haline getirin.
  • Yumurtaları tek tek ekleyerek çırpmaya devam edin.
  • Kuru üzümü 15 dk sıcak suda bekletin.
  • Kağıt havlu ile çok iyi kurulayın hamuru sulandırmasın.
  • Kalan malzemeleri ekleyin ve yoğurarak hamuru toparlayın.
  • Elinize yapışan bir hamur olacak.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine 2 parça olarak alın.
  • Uzunca rulo yapın ve elinizi unlayarak hafif bastırarak düzeltin.
  • Önceden ısınmış 170 derece fırında yaklaşık 25 dk pişirin.
  • Fırından çıkarın ve 15 dk ılınması için bekletin.
  • Keskin bir bıçak yardımı ile dilimleyin.
  • Dilimledikten sonra tepsiye kesilen yer üste gelecek şekilde dizin.
  • Önceden ısınmış 150 derece fırında 15 dk daha pişirin.
  • Soğuduktan sonra mutlaka cam kavanoza koyarak muhafaza edin.

Kaynak:Lezzetibol 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.