İncir sevenler için harika bir tart bu.Taze İncir zamanı geçmeden yakalayın.Hatta üzerine kocaman bir top dondurma ekleyin servis ederken.
Mutlu keyifli günler.
Malzemeler:
- 200 gr tereyağı
- 1 türk kahve fincanı pudra şekeri Kent Boringer
- 1 türk kahve fincanı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurta
- Yarım paket kabartma tozu Kent Boringer
- Un Kalecik
İç Malzemesi:
- 15-20 adet İncir ((yaş incir)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- Yarım limon kabuğu rendesi (ince kısımdan rendelenecek)
- Yarım limon suyu
- Yarım su bardağı kıyılmış fındık Fiskobirlik
- Yarım su bardağı kıyılmış ceviz
Yapılışı:
- İncirli kısım için öncelikle tencereye incirleri dörde bölerek alın.
- Üzerine şeker,limon suyu ilave edin pişirin.
- Biraz şerbetli olmalı ama çok az.
- Pişerken çok az su ekleyebilirsiniz şerbet seviyesine bağlı.
- Ocaktan indirdikten sonra tarçın,limon kabuğu rendesi,fındık,ceviz ekleyin.
- Ilınması için bir kenara alın.
- Hamur için tüm malzemeleri derin bir kaba alın.
- Un ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlayın.
- Hamurdan portakal büyüklüğünde ayırın ve dondurucuya kaldırın.
- Tart kalıbını margarin yada tereyağı ile yağlayın.
- Hamuru kalıba yayın.
- Üzerine incirli harcı yayın.
- Dondurucuya kaldırdığınız kalan hamuru üzerine rendeleyin.
- 170 derece fırında hafif kızarana kadar pişirin.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.