Öylesine hafif öylesine lezzetli bir tatlı hazırladım ki size deneyince anlayacaksınız.Dilediğiniz meyve ile hazırlayın.Şimdiden afiyet olsun.
Sevgiyle kalın.
Malzemeler:
- 1 paket kedidili bisküvi (Bulamak için soğuk süt)
- 4 su bardağı süt
- 2 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı tozşeker
- 2 yemek kaşığı tepeleme un Kalecik
- 1 paket şekerli vanilin Kent Boringer
- 1 paket krem şanti Kent Boringer
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 2 büyük Şeftali (Kabukları soyulmuş küçük küp doğranmış)
- 1 Şeftali (Üzeri için)
- 1 çay bardağı kıyılmış Fındık Fiskobirlik
- Orman meyveli sos (Üzeri için) Kent Boringer
Muhallebi piştikten sonra kıvam için bir miktar soğuk süt kullanıyoruz.
Yapılışı:
- Tencereye süt,şeker,yumurta sarısı ve unu ekleyin.
- Çırpma teli ile sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
- Ocaktan indirdikten sonra biraz ılınması için bekleyin.
- Krem şanti,tereyağı ve vanilini ilave edin.
- Mikser ile çırpmaya başlayın.
- Bu aşamada kıvamını inceltmek ve kremsi yapmak için bir miktar soğuk süt kullanıyorum.
- İnanılmaz güzel ve daha lezzetli yapıyor muhallebiyi.Çok değil.
- Küçük oval borcama kedidili bisküvileri süte bulayın dizin.
- Üzerine muhallebiden bir miktar ekleyin.
- Yarım paketi bu şekilde devam ettirerek yapın.
- Tam ortaya doğranmış şeftali dilimlerini her yere gelecek şekilde yayın.
- Üzerine kalan kedidili bisküvileri de aynı şekilde devam ettirin.
- En üste 1 şeftaliyi süsleme amaçlı dilim dilim yaparak kullanın.
- Bol kıyılmış fındık serpiştirin.
- Servis ederken büyük bir servis kaşığı ile alabilirsiniz.
- Meyve sosu ile soğuk olarak servis edin.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.