11 Ekim 2016 Salı

Şeftalili Pamuk Pasta



Öylesine hafif öylesine lezzetli bir tatlı hazırladım ki size deneyince anlayacaksınız.Dilediğiniz meyve ile hazırlayın.Şimdiden afiyet olsun.

Sevgiyle kalın.


Malzemeler:

  • 1 paket kedidili bisküvi (Bulamak için soğuk süt)
  • 4 su bardağı süt
  • 2 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı tozşeker 
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un Kalecik 
  • 1 paket şekerli vanilin Kent Boringer
  • 1 paket krem şanti Kent Boringer 
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı 
  • 2 büyük Şeftali (Kabukları soyulmuş küçük küp doğranmış)
  • 1 Şeftali (Üzeri için)
  • 1 çay bardağı kıyılmış Fındık Fiskobirlik
  • Orman meyveli sos (Üzeri için) Kent Boringer

Muhallebi piştikten sonra kıvam için bir miktar soğuk süt kullanıyoruz.




Yapılışı:
  • Tencereye süt,şeker,yumurta sarısı ve unu ekleyin.
  • Çırpma teli ile sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  • Ocaktan indirdikten sonra biraz ılınması için bekleyin.
  • Krem şanti,tereyağı ve vanilini ilave edin.
  • Mikser ile çırpmaya başlayın.
  • Bu aşamada kıvamını inceltmek ve kremsi yapmak için bir miktar soğuk süt kullanıyorum.
  • İnanılmaz güzel ve daha lezzetli yapıyor muhallebiyi.Çok değil.
  • Küçük oval borcama kedidili bisküvileri süte bulayın dizin.
  • Üzerine muhallebiden bir miktar ekleyin.
  • Yarım paketi bu şekilde devam ettirerek yapın.
  • Tam ortaya doğranmış şeftali dilimlerini her yere gelecek şekilde yayın.
  • Üzerine kalan kedidili bisküvileri de aynı şekilde devam ettirin.
  • En üste 1 şeftaliyi süsleme amaçlı dilim dilim yaparak kullanın.
  • Bol kıyılmış fındık serpiştirin.
  • Servis ederken büyük bir servis kaşığı ile alabilirsiniz.
  • Meyve sosu ile soğuk olarak servis edin.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.