Meyve tatlılarını seviyorum.Hem hafif hemde biraz daha sağlıklı.Bu tatlı ise tamamen pekmez ile pişiyor.Aromasından bahsetmek bile istemiyorum.
Mutlu bir hafta sonu diliyorum.
Malzemeler:
- 4 adet büyük Armut (küçük ise 5 adet)
- 1 su bardağı pekmez
- 1 su bardağı su
- 1 adet kabuk tarçın
- 3-4 adet karanfil
- 1 tatlı kaşığı nişasta Kalecik
- Kıyılmış Fındık Fiskobirlik
Yapılışı:
- Armutların saplarına dokunmadan kabuklarını soyun.
- Alt taraftan çekirdek kısmını kaşık ve bıçak yardımı ile oyun.(Ben oymadan hazırladım)
- Tencereye dik olarak koyun.
- Üzerine pekmez,su,karanfil ve kabuk tarçını ekleyerek ocağa alın.
- 5 dk kaynadıktan sonra yan yatırın ve ara ara çevirerek armutları pişirin.
- Armutlar piştikten sonra soğumaya alın.
- Oyduğunuz iç kısıma kıyılmış fındık doldurun.
- Kaymak,dondurma nasıl arzu ederseniz o şekilde servis edebilirsiniz.
- Tencerede kalan suyu süzün içerisine 1 tatlı kaşığı nişasta koyun pişirin.
- Armutları servis ederken mutlaka suyundan ekleyin.
Kaynak:Sibelyalçın.com
çok teşekkür ederim
YanıtlaSil