8 Nisan 2017 Cumartesi

Tahinli Kadayıflı Kurabiye



Size ısrarla tavsiye ediyorum bu kurabiyeyi.Çıtır çıtır tahin aroması ile efsane.Favori kurabiyeniz olabilir.Deneyince bana hak vereceğinizi düşünüyorum.Afiyetle.

Sevgiyle kalın.


Malzemeler:

  • 1 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı kavrulmuş kadayıf
  • 1 su bardağı kıyılmış ceviz yada fındık
  • 2 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Un



Yapılışı:
  • Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeyi derin bir kaba alın.
  • Un ile birlikte kabartma tozunu da ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlayın.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve uzun yassı şekiller verin.
  • 170 derece fırında çok kızarmadan pişirin.


Bol Malzemeli Pizza


Pizza sever misiniz? Bol malzemeli olmalı ama.Hatta kaşarı uzamalı da uzamalı.Madem yarın pazar pizza yapmak için bir bahane olsun.

Mutlu hafta sonları olsun hepimiz için.

Malzemeler:

  • 200 ml su (1 su bardağı)
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Un

Üzeri İçin:
  • Sosis,Salam,Sucuk,Mısır,Kapya Biber,Kaşar Peyniri vs..

Sosu İçin:
  • Yazdan kalma şişe domatesiniz varsa biraz karabiber ve kekik azda zeytinyağı ekleyerek sürebilirsiniz.Yada 2 domatesi rendeleyip az yağda iyice pişirin karabiber ve kekik ekleyerek kullanabilirsiniz.



Yapılışı:
  • Ilık su ve şekeri yoğurma kabına alın mayayı ilave edin karıştırın.
  • 5 dk bekletin.
  • Sıvı yağ ekleyin ve yavaş yavaş un ilave ederek yumuşak bir hamur hazırlayın.
  • Tuzu una ekleyerek karıştırın.
  • Hamurun üzerini kapatın ve mayalanması için ılık bir ortamda bekletin.
  • İnce hamur seviyorsanız bu hamurdan 2 büyük boy pizza yada 1 büyük birde küçük boy hazırlayabilirsiniz.
  • Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde merdane ile açın.Sosu her yerine sürün.
  • Tüm malzemeyi yerleştirin.
  • 220 derece ısınmış fırında 5 dk pişirin sonrasında üzerine bol kaşar peyniri rendesi serpiştirin.
  • Her fırın farklılık gösterebilir.Kendi fırınınıza göre ayarlayabilirsiniz.




6 Nisan 2017 Perşembe

Naneli Lor Peynirli Poğaça



Fırından çıkmış sıcacık bir hamur işine kimse hayır diyemez.Biz hiç diyemeyiz.Şöyle yumuşacık lezzetli mi lezzetli poğaçalar favorimiz.Bu tarifi de mutlaka bir yere not edin olur mu?

Sevgiyle kalın.


Malzemeler:

  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant maya
  • 1,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Un

İç Malzemesi için:
  • 250 gr Muratbey Lor Peyniri
  • Yarım demet taze nane




Yapılışı:
  • Ilık süt ve ılık suyu yoğurma kabına alın.
  • Maya ve toz şeker ekleyip 10 dk kabarması için bekleyin.
  • Sıvı yağ ilave edin.
  • Un ile birlikte tuzu da ekleyerek yoğurmaya başlayın.
  • Yumuşak bir hamur hazırlayın ve streç ile kapatarak iki katına çıkmasını sağlayın.
  • Mayalanan hamurdan orta irilikte bezeler koparın ve yuvarlayın.
  • Peynirli naneli iç harçtan koyun ve kapatın.
  • Kapattığınız kısım altta kalacak şekilde yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  • Üzerine 1 tatlı kaşığı yoğurt ve 1 yumurta sarısını karıştırın ve sürün.
  • Susam serpiştirin ve bıçak ile verev olarak 3 kesik atın.
  • 20 dk tepside mayalanmasını sağlayın.
  • 170 derece fırında pişirin.