11 Eylül 2012 Salı

Kremalı Kadayıflı Muhallebi



Evet:))Biz geldik.

Uzun,güzel ve tabi yorucu bir tatil sonrası evimizdeyiz.
Buraya yazmayı o kadar özledim ki.
Sizleri:)Paylaşımlarınızı...
En çok da mutfağımı:)mutfağımdan yükselen o nefis kokuları.
İlk defa ellerim bu kadar zaman hamura değmedi:)

Bu ara çok hızlı yaşıyoruz diyebilirim.Bu hafta okulların da açılması ile beraber hayatımıza bir renk daha geldi.Prenses 1.sınıfa başladı.Bu hafta alıştırma haftası her gün 2 saat okuldayız.Şimdilik her şey harika onun için.Anne ve babasının tereddütleri olmasına rağmen.Öğretmenini ve arkadaşlarını sevdi.Umarım yıl boyunca bu şekilde devam eder.

Aslında Erzurum Tatili detaylarını paylaşmayı düşünüyordum sizlerle ama henüz postu hazırlayamadığım için sizleri de tarifsiz bırakmamak adına tatlı bir giriş yapmak istedim.

Sevgiyle kalın.

Daha önce kuplarda porsiyonluk hazırladığım Kadayıflı Muhallebi tarifine de buradan ulaşabilirsiniz.

Malzemeler:

  • 1 litre süt
  • 1 yumurta
  • 8 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım su bardağı mısır nişastası
  • 2 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 paket sıvı krema 200 ml
Çıtır Kadayıf için:
  • 400 gr çiğ kadayıf
  • 7 yemek kaşığı toz şeker


Yapılışı:
  • Çiğ kadayıfı derin dondurucu da 1 gece bekletin.
  • Donuk bir şekilde tencereye ufalayın.
  • Üzerine toz şeker ekleyin ve ocakta sürekli karıştırarak kavurun.
  • Rengi iyice döndükten sonra soğuması için bir kenara alın.
  • Muhallebi için süt,yumurta,toz şeker,nişasta ve unu bir tencereye alın.
  • Çırpma teli ile iyice karıştırın ve ocağa alın.
  • Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  • Ocaktan indirdikten sonra 1 paket sıvı krema ve 2 paket vanilya ekleyin.
  • Mikser ile 5 dk çırpın.
  • Mini dikdörtgen fırın tepsisine kavrulmuş kadayıfın yarısını yayın.
  • Üzerine soğuk kremalı muhallebiyi yayın.
  • Geri kalan kadayıfı da üzerine yayın ve buzdolabında soğumaya bırakın.
  • Dilimleyerek servis edin.

14 yorum :

  1. ben bu tatlıyı çok severim...
    çok da severek yaparım...
    tadı acayip güzel oluyor...
    1 tabak yiyen mutlaka 2. yide istiyor...
    öyle muhteşem bir tad yani...
    hemde hafif mideye oturmuyor...
    ellerine sağlık canım...
    sen en iyisi benim yerime de 1 tabak ye :))

    YanıtlaSil
  2. mmmmm çıtır çıtır ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Kült ve nefis bir tarif harika olmuş..Buna hayır diyecek kimse tanımıyorum ben:) Ellerine sağlık Baharcım,sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Baharcığım hoşgeldin ellerine sağlık Elif e de hayırlı olsun diyelim Allah kolaylık versin size de sevgiler görüşmek dileğiyle

    YanıtlaSil
  5. Elllerinize sağlık çok güzel oluyor,bu muhallebi..Bizim evde çok seviliyor..Miniğin okulu hayırlı olsun..sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Okul hayatınız hayırlı olsun,prensese başarılar diliyorum.Tatlı nefis görünüyor...

    YanıtlaSil
  7. Çok sevdiğim bir sütlü tatlı.Bu nefis görüntü ve lezzet için ellerine sağlık canım.
    prensesin yeni okul hayatı hayırlı olsun:)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. nefis görünüyor:)) ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  9. hoş geldin canım :)
    dönüşün ne güzel bir tarifle olmuş ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  10. çok severek yaptığım bir tarif:)
    Hoşgeldin canım çok tatlı bir dönüş bu:)) sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Baharcım hoşgeldin en sevdiğim tatlılardandır ellerine sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. hayırlı olsun ,sizde okullu oldunuz ,inşallah güzel gider her şey.Tatlı süper olmuş,ellerine sağılık.

    YanıtlaSil
  13. hosgeldin canim, dönüsün tatli oldu ;-)
    özlemistim güzel tariflerini ve resimlerini...

    YanıtlaSil
  14. Güzel çalışma, poylamış için teşekkürler, emeğinize sağlık arkadaşlar...

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.