23 Eylül 2012 Pazar

Beşamel Soslu Patlıcan Musakka



Hızlı geçen bir hafta sonundan ardından yeni bir haftaya merhaba demek üzereyiz.Akşamları o kadar serin o kadar güzel ki hep böyle olabilse İzmir.

Sanırım birazcık kış mevsimini özledik değil mi?

Ramazan da sıkça yaptığım,her seferinde de fotoğraflayamadığım bir tarif.Beşamel sos Patlıcan'a bu kadar mı yakışır.Eminim sık sık yapmak isteyeceksiniz.

Denemek ister misiniz?

Malzemeler:
  • 500 gr kemer patlıcan
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 4-5 adet yeşil biber
  • 300 gr kıyma
  • 4 diş sarımsak
  • Tuz,karabiber,pul biber,toz kırmızı acı biber,kuru nane,kimyon
  • 1 yemek kaşığı zeytin yağ

Kızartmak için:Sıvı yağ

Domatesli Sos için:
  • 3 adet büyük domates
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Beşamel sos:
  • 1 yemek kaşığı tere yağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tepeleme un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için:
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri


Yapılışı:
  • Patlıcanları alaca soyun ve tuzlu suda 15 dk bekletin.
  • Süzün ve iyice kuru olmasını sağlayın.
  • Patlıcanları bir parmak kalınlığında dilimleyin ve sıvı yağ ile kızartın.
  • Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çekmesini sağlayın.
  • Yeşil biberleri temizleyin kızartın.
  • Kuru soğanı yemeklik doğrayın sarımsakları ekleyin.
  • 1 yemek kaşığı zeytin yağ ve kıymayı ekleyerek kavurun.
  • En son baharatları ve tuz da ekleyerek ocaktan alın.
  • Patlıcanları fırın kabına alın kızarmış biberleri de ekleyin.
  • Üzerine kıymalı sosu yayın.
  • Domatesleri rendeleyin ve 1 kaşık tere yağ ile iyice pişirin.
  • Kıymalı harcın üzerine domates sosunu da ekleyin.
  • Beşamel sos için tere yağ ve sıvı yağı tencereye alın.
  • Un ekleyin ve hafif kokusu çıkana kadar kavurun.
  • 2 su bardağı sütü ekleyin ve çırpma teli ile hızlıca karıştırın.
  • Kıvamı yoğunlaşana kadar pişirin.
  • Tuz ve karabiber ekleyin.
  • Beşamel sosun kıvamı çok katı olmayacak.
  • Musakkanın en üstüne beşamel sosu gezdirin.
  • Rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin ve 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Seramitok yanmaz yapışmaz fırın kapları ve daha fazlası için bu siteyi mutlaka ziyaret etmelisiniz.
Yağlı kağıt kullanmaya gerek kalmadan az yağlı yemekler hazırlayabilir,temizliğini zahmetsiz olarak yapabilirsiniz.

6 yorum :

  1. nefis bir görüntü canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Gerçektende bu tarif nefis oluyor bende denemiştim Baharcığım ellerine sağlık sevgiler...Güzel bir hafta diliyorum

    YanıtlaSil
  3. Kendinden emin tarifleri sevmişimdir hep...Bence buda oa tariflerden biri....Muhakkak denenecek...Ellerine sağlık.Görüşmek üzere...

    YanıtlaSil
  4. Bahar'cığım pişti olmuşuz:))Bende de Beşamel soslu musakka var.Ellerine sağlık canım seninki de oldukça güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  5. Ellerine saglik,nefis bir görüntü...Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  6. Nefis görünüyor gerçekten!Patlıcanın girdiği herşey lezzetlidir benim için, biz patlıcan oturtma deriz bu yemeğe ama böyle denemedim hiç eminim beşamel sos lezzetine lezzet katmıştır:)Bu arada bende bir İzmirli olarak serin akşamları özlemişim gelsin çaylar,kurabiyeler,pastalar sonrada kilolar tabi!Amaaaan kışın alırız yazın veririz canımız sağolsun:))

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.