4 Eylül 2012 Salı

81.İzmir Enternasyonal Fuarı Tansaş Sponsorluğunda Açıldı



İzmir'in simge değerlerinden biri olan İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) 31 Ağustos Cuma günü yine İzmir'in simge değerlerinden bir haline gelen Tansaş sponsorluğunda açıldı.

Türkiye’nin en eski fuar organizasyonu olan İEF’nin bu yıl ana teması, ‘Yaşamın Her Alanında Tasarım’. Onur konuğu il Hatay, partner ülke ise, Latin Amerika ülkeleri. Küba, Meksika, Arjantin, Kolombiya, Ekvador, Peru, Şili ve Venezuela Türkiye’de ilk kez bir organizasyona partner bölge olarak ortak katılım yapıyor.


Fuara bu yıl 834’ü yerli, 256’sı yabancı olmak üzere toplam 1.090 firma katılıyor. Katılımcı il sayısı 37, ülke sayısı ise 64.


Katılımcı iller; Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzurum, Giresun, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Mardin, Muğla, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Samsun, Tekirdağ, Tokat, Uşak, Van.


Katılımcı ülkeler; Almanya, Arap Ligi Ülkeleri, Arjantin, Avusturlya, Avusturya, Azerbaycan, Bulgaristan, Burundi Cumhuriyeti, Bosna-Hersek, , Cibuti Cumhuriyeti, Etiyopya, Ekvator, Filistin Ulusal Yönetimi, Fransa, Gabon Cumhuriyeti, Gambiya Cumhuriyeti, Gana, Güney Afrika, Güney Kore, Gürcistan, Irak, İran, Kamerun, Kazakistan, Kenya, Kırgızistan, KKTC, Kolombiya, Kongo cumhuriyet, Kosova, Küba, Kuveyt, Lesotha Krallığı, L,ibya, Lüksemburg, Malta, Malavi, Malezya, Meksika, Mısır, Moğalistan, Namibya Cumhuriyet, Nijer Cumhuriyeti, Nijerya Federal Cumhuriyeti, Pakistan İslam Cumhuriyeti, Paraguay, Peru, Polonya, Romanya Cumhuriyeti, Ruanda, Rusya, Senegal, Sirilanka Cumhuriyeti, Şili, Tanzanya, Tataristan, Tunus, Uganda, Ukrayna, Ürdün, Venezuale, Vietnam, Yeni Zellanda, Yunanistan.


Fuar da gıda,sağlık,finans,tekstil,otomobil inşaat gibi 19 ürün grubu bulunuyor.

Bu tema kapsamında ünlü modacılar Özgür Masur ve Simay Bülbül tarafından İEF'e özel tişört tasarlandı.

10 gün sürecek fuarda konserler, sinema, söyleşiler, sergiler, tiyatrolar, yarışmalar, dans çocuk ve gençlere yönelik bir çok etkinlik başta olmak üzere 30 farklı etkinlik gerçekleştirilecek.

Bu yıl ilk kez fuar süresince tüm ziyaretçilerin gezebileceği motosiklet, bisiklet ve aksesuarlarının sergileneceği özel bir hol oluşturuldu.

Her yıl ortalama 1.5 milyon kişi tarafından ziyaret edilen İzmir Enternasyonal Fuarı'nda bu yıl gerek fuar alanında gerekse fuar alanı dışında, TANSAŞ sponsorluğu çerçevesinde İzfaş işbirliği ile yapılacak etkinliklerle ziyaretçi sayısında rekor kırılması hedefleniyor. Fuarda bu yıl yurt genelinden ve yurtdışından ziyaretçi sayısının artırılması planlanırken; Tansaş 31 Ağustos - 09 Eylül tarihleri arasında fuarda tasarım temasına uygun, görsel niteliği yüksek ve geniş kitlelerin katılımını amaçlayan özel etkinlikler, sürpriz showlar ve gösteriler gerçekleştirecek.




30 farklı etkinlik

2012 Nobel Barış Ödülü’ne aday Hatay Medeniyetler Korusu 31 Ağustos 2012 Cuma günü saat 21.30’da.


1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Suavi sahne alacak. Tansaş sponsorluğunda düzenlenecek konserlerde Murat Boz, Gökçe ve Göksel gibi ünlü isimler İzmir’de sahne alacak. İEF Mini Rock konserleri Fuar 3 No’lu Hol önünde gençlerin ilgisini çekecekken çocuklar içinse “Tansaş Çocuk Dünyası” Fuar Çocuk Kulübü ve Tansaş Çocuk Tiyatrosu ile çeşitli etkinlikler düzenlenecek.


Ünlü modacı Özgür Masur ve Simay Bülbül imza günü ve söyleşisi 1 Eylül Cumartesi saat 19.30’da gerçekleşecek. Ayrıca her yıl açılan “Yöresel Lezzetler Festivali”, “özgür mikrofon söyleşileri”, “gençler için film atölyesi” bu sene de büyük ilgi çekecek. Fuar kapsamında, “Ölü Kadınlar Şarkısı” ve “Evlilikte Uzatmalar” isimli tiyatro gösterimleri düzenlenecek. Ayrıca Fuar’ın değişmez bölümlerinden olan “Sinema Burada” Festivali ünlü sanatçı konuklarının katılımıyla 5-9 Eylül tarihleri arasında İzmir Sanat’ta gerçekleştirilecek.


18. Uluslararası Sanat Günleri kapsamında çok sayıda ülkenin sanatçılarının katılımıyla çeşitli sergiler açılacak. Sergi, fuar sonuna kadar 3 No’lu holde açık kalacak. Yine sanat kapsamında ünlü fotoğrafçı Mehmet Turgut’un hayvan haklarına dikkat çekmeyi amaçlayan “5199” başlıklı sergisi ile “Doğaya Özen Göster”, “Cumhuriyet’in Vitrini İzmir Fuarı”, ressam Hasan Rastgeldi’nin yaptığı resimlerden oluşan “Yazının Rengi” ile Mina Berksan’ın fosil sergisi de Fuar ziyaretçileriyle buluşacak.


Fuar’ın değişmeyen bir başka bölümü olan “Kuantum düşünce ve yaşam merkezi” seminerleri de ünlü yaşam koçlarının katılımıyla düzenlenecek. Volkan Severcanla tiyatro oyunculuğu workshop’u ve Leman Kültür çizerleriyle söyleşiler de yine büyük ilgi çekecek.


İzmir Sanat’ta 5 – 9 Eylül tarihlerinde “Serbest Kürsü” gerçekleşirken, “Sokak’ta Müzik Var”, “Sokakta Dans Var” ve “81. İEF Mini Sokak Gösterileri” de fuar süresince yoğun katılımla düzenlenecek.
Ulusal Karikatür Yarışması, Fotomaroton Yarışması, “Anadolu Ajansı Ödüllü Fotoğraflar Sergisi”, Klasik, Spor Otomobil Sergisi, “İzmir Mimarlık Sergisi ve Ödülleri” ile Grafizm Grafitti Yarışması da Fuar kapsamında gerçekleşecek önemli etkinlikler arasında yerini alacak.

Geçen yıl 1 milyon 511 bin kişinin ziyaret ettiği fuarda bu yıl hedef 3 milyon ziyaretçi.

Fuar giriş ücretleri tam 2 lira,öğrenci 1 lira olarak belirlendi.Girişlerde kentkart kullanılacak,ziyaret saatleri 16:00-23:00 arası olacak.Fuarın ana sponsoru Tansaş, basın sponsoru Anadolu Ajansı ve bilişim sponsoru Adres Gezgini.1091 firmanın katılımı ile fuar 9 Eylül'e kadar sürecek.

Etkinlik programı için buraya bakabilirsiniz.

Bu yıl fuarı sizler için gözlemleyip fotoğraflamayı düşünüyorum.Detaylar ilerleyen günlerde.




2 yorum :

  1. Biz pazar günü gittik çok keyifliydi; bu yıl gerçekten daha çok kalabalıktı ve daha fazla stand vardı gibime geldi benim de :)

    YanıtlaSil
  2. Mutlaka gidilip görülmeli, ayrıca Tansaşta geçerli indirim çekleri dağıtılıyor ve Guinnes rekorlar kitabına giren kocaman bir alışveriş sepeti bile var :) ve bahsettiğin tasarımlardan da mutlaka alınmalı fiyatı 15 TL, tasarımları benim yazımdan da görebilirsiniz ;) http://kendimyapdiydim.com/tasarim-bulusmasi-simay-bulbul-ozgur-masur-iefde-imza-gunu-ve-soylesi/

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.