16 Temmuz 2012 Pazartesi

Kızarmış Patates Salatası


Daha da sıcak bir İzmir havasından merhabalar.Şöyle Erzurum'a doğru gidesim serin sularından içesim var sormayın.Bunaldık günlerdir.İzmir'de yaz çok zor geçiyor.Klimasız neredeyse nefes alınmıyor.Öğlen saatlerinde dışarı asla çıkılmıyor.Evde mahsur kaldık:)

Ramazan'a sayılı günler kaldı.İftar ve sahur için hafif tarifler hazırlamaya çalışıyorum.Takipte kalın derim...

Bu salata da hem hafif, hem pratik, patatesin kızarmış hali ayrı bir lezzet veriyor.Denemelisiniz.

Mutlu,lezzet dolu bir hafta diliyorum...

Malzemeler:

  • 6 adet büyük Patates
  • 2 çay kaşığı toz acı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • Yarım türk kahve fincanı zeytinyağ
  • 2 adet salatalık
  • 1 büyük domates
  • 1 kuru soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu 
  • Nar ekşisi,Limon suyu
  • Yarım türk kahve fincanı zeytinyağ



Yapılışı:
  • Patateslerin kabuklarını soyun yıkayın.
  • İster küp isterseniz de uzun uzun doğrayın.
  • Fırın kabına alın.
  • Baharatlar,tuz ve yarım türk kahve fincanı zeytinyağ ile harmanlayın.
  • 220 derece fırında kızara kadar pişirin.
  • Soğuduktan sonra kuru soğanı yarım ay şeklinde doğrayın ve ekleyin.
  • Salatalıkların  kabuklarını soyun küp küp doğrayın.
  • Domatesi doğrayın ekleyin.
  • Yeşillikleri ince ince kıyın.
  • Nar ekşisi ve limon suyu ekleyin.
  • Tekrar zeytinyağ ilave ederek harmanlayın.

14 Temmuz 2012 Cumartesi

Teşekkürler Henkel



Tursil, yıllardan beri çamaşırda mükemmel temizlik ve büyüleyici koku arayan hanımların vazgeçilmezi.Markanın yaratıcısı çamaşır deterjanlarının öncü firması Henkel, bu güveni ve hanımların beklentilerini karşılamak üzere Tursil'i ve onun temizlik formülünü sürekli geliştiriyor.Henkel, bu kez hanımlara jel formülü sayesinde hem renklilerde hemde beyazlarda güçlü performans sağlayan çamaşırları leylak ve kır bahçelerinin ferahlığı ile buluşturan yeni Tursil Jel Sıvı Çamaşır Deterjanı'nı sunuyor.

Yuvanızın Baş Tacına Yakışacak Mis Gibi Temizlik...

13 Temmuz 2012 Cuma

Limonlu Sütlaç



Havalar iyice ısınmaya insanı bunaltmaya başladı.Yemek yeme isteği bile bırakmıyor kimi zaman.Ama buzdolabında her daim böyle hafif lezzetli şeyler aranılıyor bizim evde.Hatta yapıldığı gün tükeniyor.Bir,iki,üç derken tabaklar teker teker kayboluyor.Bu sefer limonun serinleten lezzetini ekleyerek hazırladım bu lezzetli kaseleri.Sütlaç'ı birde bu şekilde denemelisiniz.

Mutlu ve lezzet dolu bir hafta sonu diliyorum...

Malzemeler:

  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1-5 su bardağı toz şeker
  • 2 paket vanilya
  • 2 adet limon kabuğu rendesi
  • 4 su bardağı su (pirinci haşlamak için)
  • 1 yemek kaşığı tepeleme mısır nişastası
  • 1 çay bardağı su
  • Tarçın

Yapılışı:
  • Tencereye pirinçleri alın üzerine 4 su bardağı su ekleyin ve orta ateşli ocakta pişmeye bırakın.
  • Pirinçler piştikten,suyunu iyice çektikten sonra üzerine 5 su bardağı süt ve toz şekeri ekleyin.
  • Kaynamaya başladıktan sonra altını kısın.
  • 2 paket vanilya ile limon kabuğu rendesini ekleyin.
  • 1 çay bardağı su ile nişastayı karıştırın nişasta tamamen erisin.
  • Ve yavaşça tencereye ekleyin.
  • Bu arada sürekli karıştırın topaklanmaması için.
  • 5 dk bu şekilde kaynadıktan sonra kaselere paylaştırın ve üzerine tarçın serpiştirin.