Daha da sıcak bir İzmir havasından merhabalar.Şöyle Erzurum'a doğru gidesim serin sularından içesim var sormayın.Bunaldık günlerdir.İzmir'de yaz çok zor geçiyor.Klimasız neredeyse nefes alınmıyor.Öğlen saatlerinde dışarı asla çıkılmıyor.Evde mahsur kaldık:)
Ramazan'a sayılı günler kaldı.İftar ve sahur için hafif tarifler hazırlamaya çalışıyorum.Takipte kalın derim...
Bu salata da hem hafif, hem pratik, patatesin kızarmış hali ayrı bir lezzet veriyor.Denemelisiniz.
Mutlu,lezzet dolu bir hafta diliyorum...
Malzemeler:
- 6 adet büyük Patates
- 2 çay kaşığı toz acı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- Yarım türk kahve fincanı zeytinyağ
- 2 adet salatalık
- 1 büyük domates
- 1 kuru soğan
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- Nar ekşisi,Limon suyu
- Yarım türk kahve fincanı zeytinyağ
Yapılışı:
- Patateslerin kabuklarını soyun yıkayın.
- İster küp isterseniz de uzun uzun doğrayın.
- Fırın kabına alın.
- Baharatlar,tuz ve yarım türk kahve fincanı zeytinyağ ile harmanlayın.
- 220 derece fırında kızara kadar pişirin.
- Soğuduktan sonra kuru soğanı yarım ay şeklinde doğrayın ve ekleyin.
- Salatalıkların kabuklarını soyun küp küp doğrayın.
- Domatesi doğrayın ekleyin.
- Yeşillikleri ince ince kıyın.
- Nar ekşisi ve limon suyu ekleyin.
- Tekrar zeytinyağ ilave ederek harmanlayın.