3 Mart 2017 Cuma

Elmalı Havuçlu Kurabiye



Unutun unutun bildiğiniz tüm Elmalı kurabiyeleri unutun.İpek gibi,narin o kadar güzel bir kurabiye hazırladım ki sizlere.Üstelik sadece Elma değil Havuç da ekleyerek lezzeti ikiye katladım.

Deneyince bana hak vereceğinizi düşünüyorum.

Sevgiyle kalın o vakit.


Malzemeler:

  • 1 paket margarin (yumuşak)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • Un (yeteri kadar)

İç Malzemesi İçin:
  • 4 adet Havuç
  • 5 adet Elma (büyük)
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı kıyılmış fındık Fiskobirlik
  • 4 yemek kaşığı toz şeker




Yapılışı:
  • Hamur için un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeyi derin bir kaba alın.
  • Yoğurmaya başlayın.
  • Un ile birlikte kabartma tozunu da ilave ederek yumuşak bir hamur hazırlayın.
  • İç harcı için elmaları ve havuçları temizleyin.
  • Rendeleyin ve toz şeker ekleyerek yumuşayana kadar pişirin.
  • Ocaktan indirdikten sonra tarçın ve fındık ekleyin.
  • Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde koparın ve yuvarlayın.
  • Avucunuzun içerisinde ortasını çukur yaparak iç harcından koyun.
  • Ortasından hafifçe birleştirin.Poğaça kapatır gibi ama tam değil.
  • Sadece orta kısmı yeterli.
  • Hamur o kadar güzel ki o yüzden kurabiyeleri avucunuzda yapabilirsiniz.
  • Tezgahın üzerinde yada başka bir yerde hamuru toparlayamazsınız.
  • Tüm hamuru bu şekilde tamamlayın.
  • 170 derece önceden ısınmış fırında beyaz kalacak şekilde pişirin.
  • Fırından çıkınca bolca pudra şekeri serpiştirin.



2 Mart 2017 Perşembe

Pratik Mozaik Pasta


Neden çikolata ağırlıklı lezzetler bu kadar güzel olur ve neden herkes tarafından sevilir acaba:)Hani hep bilinen ama hep lezzetli şeyler vardır işte onlardan bir tanesi de Mozaik Pasta bana göre.

Vazgeçemediğimiz bir lezzet.Hemen oluşu ve lezzeti sebebi ile de sıkça yapılıyor eminim.Bu tarifi hiç düşünmeden yapın o vakit.

Sevgiyle kalın.


Malzemeler:

  • 150 gr tereyağı yada margarin
  • 3 çay bardağı süt
  • 1 paket kakao 
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket bitter çikolata
  • 1 su bardağı kıyılmış fındık (Fiskobirlik)
  • 2 paket sade pötibör bisküvi
  • 1 paket kakaolu pötibör bisküvi




Yapılışı:
  • Tereyağını bir kaba alın ve eritin.
  • Süt,şeker,kakaoyu başka bir kaba alın ve çırpıcı ile karıştırın.
  • Eriyen yağın içerisine alın ve kaynayana kadar sürekli karıştırın.
  • Ocaktan indirin ve 1 paket bitter çikolatayı ekleyin.
  • Soğuması için kenarda bekletin.
  • Bisküvileri elinizle kırın.
  • Soğuyan çikolatalı karışıma ekleyin.
  • Fındık ilave edin.
  • Karışımı yavaşça karıştırın.
  • Streç film kaplı kalıba boşaltın.
  • 1 gece dondurucuda bekletin sonrasında ters çevirerek kalıptan çıkarın.
  • Dilimledikten sonra çikolatalı topping sos ile servis edin.


20 Şubat 2017 Pazartesi

Elmalı Anne Kurabiyesi



Yine güzel bir Elmalı kurabiye hazırladım sizler için.Ne kadar güzel olduğuna deneyince sizde onay vereceksiniz.

Keyif dolu hafta olsun.

Sevgiyle kalın her daim.


Malzemeler:

  • 125 gr eritilmiş margarin
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • Un (yeteri kadar)yumuşak bir hamur olmalı

Elmalı İç:
  • 5 adet büyük Elma
  • 1 çay bardağı kıyılmış ceviz yada fındık
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 5 yemek kaşığı toz şeker


Yapılışı:
  • Hamur malzemelerini derin bir kaba alın.
  • Yavaş yavaş un ilave ederek yumuşak bir hamur hazırlayın.
  • Elmaların kabuklarını soyun ve rendeleyin.
  • Toz şeker ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin.
  • Ocaktan indirdikten sonra tarçın ve ceviz ekleyin.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde koparın.
  • Ortasını çukur yapın ve elmalı harçtan koyarak poğaça gibi hafif kapatın.
  • Şeklini nasıl arzu ederseniz o şekilde hazırlayabilirsiniz.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  • 170 derece fırında beyaz kalacak şekilde pişirin.
  • Fırından çıkar çıkmaz sıcak sıcak bol pudra şekerine bulayın.