3 Mart 2017 Cuma

Elmalı Havuçlu Kurabiye



Unutun unutun bildiğiniz tüm Elmalı kurabiyeleri unutun.İpek gibi,narin o kadar güzel bir kurabiye hazırladım ki sizlere.Üstelik sadece Elma değil Havuç da ekleyerek lezzeti ikiye katladım.

Deneyince bana hak vereceğinizi düşünüyorum.

Sevgiyle kalın o vakit.


Malzemeler:

  • 1 paket margarin (yumuşak)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • Un (yeteri kadar)

İç Malzemesi İçin:
  • 4 adet Havuç
  • 5 adet Elma (büyük)
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı kıyılmış fındık Fiskobirlik
  • 4 yemek kaşığı toz şeker




Yapılışı:
  • Hamur için un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeyi derin bir kaba alın.
  • Yoğurmaya başlayın.
  • Un ile birlikte kabartma tozunu da ilave ederek yumuşak bir hamur hazırlayın.
  • İç harcı için elmaları ve havuçları temizleyin.
  • Rendeleyin ve toz şeker ekleyerek yumuşayana kadar pişirin.
  • Ocaktan indirdikten sonra tarçın ve fındık ekleyin.
  • Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde koparın ve yuvarlayın.
  • Avucunuzun içerisinde ortasını çukur yaparak iç harcından koyun.
  • Ortasından hafifçe birleştirin.Poğaça kapatır gibi ama tam değil.
  • Sadece orta kısmı yeterli.
  • Hamur o kadar güzel ki o yüzden kurabiyeleri avucunuzda yapabilirsiniz.
  • Tezgahın üzerinde yada başka bir yerde hamuru toparlayamazsınız.
  • Tüm hamuru bu şekilde tamamlayın.
  • 170 derece önceden ısınmış fırında beyaz kalacak şekilde pişirin.
  • Fırından çıkınca bolca pudra şekeri serpiştirin.



1 yorum :

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.