Unutun unutun bildiğiniz tüm Elmalı kurabiyeleri unutun.İpek gibi,narin o kadar güzel bir kurabiye hazırladım ki sizlere.Üstelik sadece Elma değil Havuç da ekleyerek lezzeti ikiye katladım.
Deneyince bana hak vereceğinizi düşünüyorum.
Sevgiyle kalın o vakit.
Malzemeler:
- 1 paket margarin (yumuşak)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1,5 çay bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- Un (yeteri kadar)
İç Malzemesi İçin:
- 4 adet Havuç
- 5 adet Elma (büyük)
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı kıyılmış fındık Fiskobirlik
- 4 yemek kaşığı toz şeker
Yapılışı:
- Hamur için un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeyi derin bir kaba alın.
- Yoğurmaya başlayın.
- Un ile birlikte kabartma tozunu da ilave ederek yumuşak bir hamur hazırlayın.
- İç harcı için elmaları ve havuçları temizleyin.
- Rendeleyin ve toz şeker ekleyerek yumuşayana kadar pişirin.
- Ocaktan indirdikten sonra tarçın ve fındık ekleyin.
- Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde koparın ve yuvarlayın.
- Avucunuzun içerisinde ortasını çukur yaparak iç harcından koyun.
- Ortasından hafifçe birleştirin.Poğaça kapatır gibi ama tam değil.
- Sadece orta kısmı yeterli.
- Hamur o kadar güzel ki o yüzden kurabiyeleri avucunuzda yapabilirsiniz.
- Tezgahın üzerinde yada başka bir yerde hamuru toparlayamazsınız.
- Tüm hamuru bu şekilde tamamlayın.
- 170 derece önceden ısınmış fırında beyaz kalacak şekilde pişirin.
- Fırından çıkınca bolca pudra şekeri serpiştirin.
Cezbetti 👍
YanıtlaSil