7 Mart 2017 Salı

Kestaneli Mozaik Pasta



Kestaneyi çok severim.Mozaik pastaya da çok yakıştığını söyleyebilirim.Deneyim görebilirsin.

Sevgiyle kalın. 


Malzemeler:

  • 150 gr tereyağı yada margarin
  • 3 çay bardağı süt
  • 1 paket kakao 
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket bitter çikolata
  • 1 su bardağı kıyılmış fındık (Fiskobirlik)
  • Yarım su bardağı kıyılmış ceviz
  • 2 paket sade pötibör bisküvi
  • 1 paket kakaolu pötibör bisküvi
  • 1,5 su bardağı haşlanmış kestane
  • Üzeri için Çilek 



Yapılışı:
  • Tereyağını bir kaba alın ve eritin.
  • Süt,şeker,kakaoyu başka bir kaba alın ve çırpıcı ile karıştırın.
  • Eriyen yağın içerisine alın ve kaynayana kadar sürekli karıştırın.
  • Ocaktan indirin ve 1 paket bitter çikolatayı ekleyin.
  • Soğuması için kenarda bekletin.İyice soğusun.
  • Bisküvileri elinizle kırın.
  • Soğuyan çikolatalı karışıma ekleyin.
  • Fındık ve ceviz ilave edin.
  • Karışımı yavaşça karıştırın.
  • Streç film kaplı kalıba boşaltın.Yada porsiyonluk silikon kalıba boşaltın.
  • 1 gece dondurucuda bekletin sonrasında ters çevirerek kalıptan çıkarın.
  • Dilimledikten sonra çikolatalı topping sos ile servis edin.
  • Porsiyonluk hazırladıysanız çilek ve sos ile süsleyin.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.