Kestaneyi çok severim.Mozaik pastaya da çok yakıştığını söyleyebilirim.Deneyim görebilirsin.
Sevgiyle kalın.
Malzemeler:
- 150 gr tereyağı yada margarin
- 3 çay bardağı süt
- 1 paket kakao
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket bitter çikolata
- 1 su bardağı kıyılmış fındık (Fiskobirlik)
- Yarım su bardağı kıyılmış ceviz
- 2 paket sade pötibör bisküvi
- 1 paket kakaolu pötibör bisküvi
- 1,5 su bardağı haşlanmış kestane
- Üzeri için Çilek
Yapılışı:
- Tereyağını bir kaba alın ve eritin.
- Süt,şeker,kakaoyu başka bir kaba alın ve çırpıcı ile karıştırın.
- Eriyen yağın içerisine alın ve kaynayana kadar sürekli karıştırın.
- Ocaktan indirin ve 1 paket bitter çikolatayı ekleyin.
- Soğuması için kenarda bekletin.İyice soğusun.
- Bisküvileri elinizle kırın.
- Soğuyan çikolatalı karışıma ekleyin.
- Fındık ve ceviz ilave edin.
- Karışımı yavaşça karıştırın.
- Streç film kaplı kalıba boşaltın.Yada porsiyonluk silikon kalıba boşaltın.
- 1 gece dondurucuda bekletin sonrasında ters çevirerek kalıptan çıkarın.
- Dilimledikten sonra çikolatalı topping sos ile servis edin.
- Porsiyonluk hazırladıysanız çilek ve sos ile süsleyin.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.