Bizim gibi Balkabağını seviyorsanız sizde bir de böyle deneyin. Genelde tatlısını yapıyoruz şöyle bol tahin ve fındık,ama bu kez farklı olsun dedik.İyi ki de demişiz.Afiyetle diyelim.
Sevgiyle kalın.
Malzemeler:
- 1 yumurta sarısı
- 125 gr margarin (yumuşak)
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
Balkabaklı İç Malzemesi:
- 300-400 gr Balkabağı
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı krema
- 1 çay kaşığı tarçın
- 2 tatlı kaşığı nişasta
- Yarım su bardağı kıyılmış Fındık Fiskobirlik
Yapılışı:
- Derin bir kaba hamur malzemelerini alın ve yoğurun.
- Hamurdan portakal büyüklüğünde bir parçayı streç filme sarın ve dondurucuya koyun.
- Balkabağını dilimleyin ve tencereye alın.
- Üzerine toz şeker ve suyu ilave edin kısık ateşte yumuşayana kadar haşlayın.
- Fazla suyunu alın.
- Blenderdan geçirerek püre haline getirin.
- Ocağa alın ve fazla suyunu tekrar çektirin.
- Kremayı ve tarçını ilave edin.
- Tekrar kaynamaya başlayınca az suda erittiğiniz nişastayı ilave edin ve karıştırın.
- Ocaktan alın ve iyice soğutun.Fındık ilave edin.
- Tart kalıbını margarin ile iyice yağlayın.
- Hamuru kalıba yayın.
- Üzerine balkabaklı harcı ilave edin.
- Dondurucuya kaldırdığınız parçayı da üzerine rendeleyin.
- 170 derece fırında pişirin.
- Soğuduktan sonra çırpılmış krema yada şanti ile süsleyin.
- Servis ederken çikolata aromalı topping sos ile servis edin.
Kaynak:Lezzetibol
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.