9 Mart 2017 Perşembe

Balkabaklı Tart


Bizim gibi Balkabağını seviyorsanız sizde bir de böyle deneyin. Genelde tatlısını yapıyoruz şöyle bol tahin ve fındık,ama bu kez farklı olsun dedik.İyi ki de demişiz.Afiyetle diyelim.

Sevgiyle kalın.


Malzemeler:

  • 1 yumurta sarısı
  • 125 gr margarin (yumuşak)
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya

Balkabaklı İç Malzemesi:
  • 300-400 gr Balkabağı
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı krema
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2 tatlı kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı kıyılmış Fındık Fiskobirlik




Yapılışı:
  • Derin bir kaba hamur malzemelerini alın ve yoğurun.
  • Hamurdan portakal büyüklüğünde bir parçayı streç filme sarın ve dondurucuya koyun.
  • Balkabağını dilimleyin ve tencereye alın.
  • Üzerine toz şeker ve suyu ilave edin kısık ateşte yumuşayana kadar haşlayın.
  • Fazla suyunu alın.
  • Blenderdan geçirerek püre haline getirin.
  • Ocağa alın ve fazla suyunu tekrar çektirin.
  • Kremayı ve tarçını ilave edin.
  • Tekrar kaynamaya başlayınca az suda erittiğiniz nişastayı ilave edin ve karıştırın.
  • Ocaktan alın ve iyice soğutun.Fındık ilave edin.
  • Tart kalıbını margarin ile iyice yağlayın.
  • Hamuru kalıba yayın.
  • Üzerine balkabaklı harcı ilave edin.
  • Dondurucuya kaldırdığınız parçayı da üzerine rendeleyin.
  • 170 derece fırında pişirin.
  • Soğuduktan sonra çırpılmış krema yada şanti ile süsleyin.
  • Servis ederken çikolata aromalı topping sos ile servis edin.




Kaynak:Lezzetibol 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.