21 Eylül 2017 Perşembe

Şekerpare



Yumuşacık lezzet fışkıran bir Şekerpare ile uzun aradan sonra tekrar Merhaba.Sosyal medya hesaplarımız oldukça aktif olsa da burayı biraz ihmal ettiğim doğrudur.

Umarım havaların serinlemesi burayı daha çok güncellememe yardımcı olur.

Sevgiler


Malzemeler:

  • 200 gr tereyağı 
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine sürülecek)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yeteri kadar un

Şerbeti:
  • 3 su bardağı toz şeker (250ml bardak)
  • 3 su bardağı su
  • 1 dilim limon



Yapılışı:
  • İlk olarak şerbeti hazırlayın.Limon,şeker ve suyu tencereye alın karıştırın.
  • Kaynamaya başlayınca 12 dk sonra kapatın.
  • Hamur malzemelerini derin bir kaba koyun ve yoğurmaya başlayın.
  • Yavaş yavaş un ilave ederek yumuşak bir hamur hazırlayın.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın.
  • Üzerine yumurta sarısı sürün ve ortalarına fındık batırın.
  • Önceden ısınmış 170 derece fırında iyice kızarana kadar pişirin.
  • Sıcak şekerparelerin üzerine ılık şerbeti dökün.
  • 3-4 saat dinlendirdikten sonra servis edin.



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.