Un kurabiyesi kıvamındaki tüm kurabiyelerin hastasıyım:) Kavala kurabiyesinin ise bambaşka bir lezzeti var.
Mutlu Pazarlar.
Malzemeler:
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı toz badem
- 2 çay bardağı iri kırılmış kabuklu çiğ badem
- 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 6 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
- 2 yumurta akı
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Üzeri için pudra şekeri
Yapılışı:
- Un ve toz bademi tavaya alın ve kokusu çıkana kadar kavurun.
- Soğuması için kenara alın.
- Ayrı bir tavada bademleri de kavurun soğutun.
- Derin bir kaba bademler hariç tüm malzemeyi ekleyin.
- Yumuşak bir hamur olacak şekilde yoğurun az gelirse bir miktar un ekleyebilirsiniz.
- Bademleri de ilave edin.
- Hamuru iki yağlı kağıt arasında açın.
- Ay kurabiye kalıbı ile kesin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın.
- Önceden ısınmış 170 derece fırında pişirin.
- Sıcak sıcak bol pudra şekerine bulayın.
Kaynak:Tarifdurağım
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.