Un kurabiyesi kıvamındaki tüm kurabiyelerin hastasıyım:) Kavala kurabiyesinin ise bambaşka bir lezzeti var.
Mutlu Pazarlar.
Malzemeler:
- 3 su bardağı un
 - 1 su bardağı toz badem
 - 2 çay bardağı iri kırılmış kabuklu çiğ badem
 - 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
 - 1 paket vanilya
 - 6 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
 - 2 yumurta akı
 - 2 yemek kaşığı pudra şekeri
 
Üzeri için pudra şekeri
Yapılışı:
- Un ve toz bademi tavaya alın ve kokusu çıkana kadar kavurun.
 - Soğuması için kenara alın.
 - Ayrı bir tavada bademleri de kavurun soğutun.
 - Derin bir kaba bademler hariç tüm malzemeyi ekleyin.
 - Yumuşak bir hamur olacak şekilde yoğurun az gelirse bir miktar un ekleyebilirsiniz.
 - Bademleri de ilave edin.
 - Hamuru iki yağlı kağıt arasında açın.
 - Ay kurabiye kalıbı ile kesin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın.
 - Önceden ısınmış 170 derece fırında pişirin.
 - Sıcak sıcak bol pudra şekerine bulayın.
 
Kaynak:Tarifdurağım




Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.