25 Eylül 2017 Pazartesi

Kahvaltılık Sos



Baktım herkes sos yapıyor bende nasibimi alayım dedim.Öyle kilolarca değil,en kolayından hazırladım sizler için.

Et ve tavuk yemeklerinin yanında pizza sosunda yada kahvaltıda kesinlikle harika oluyor.

Sevgiyle kalın.


Malzemeler:

  • 2 büyük kuru soğan
  • 1 baş sarımsak
  • 1 kilo kapya biber
  • 1 kilo domates
  • 2 küp şeker
  • Tuz
  • 1,5 su bardağı sıvı yağ+zeytinyağı karışımı
  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 dal biberiye
  • 2 yemek kaşığı kuru nane
  • 7-8 adet sivri biber
  • Karabiber,pul biber
  • 1 yemek kaşığı dolu dolu acı biber salçası




Yapılışı:
  • Kuru soğanı iri iri doğrayın derin bir tencereye alın.
  • Sarımsakları da temizleyin irice doğrayın.
  • Üzerine yağı ekleyin ve ocağa alın.
  • Sivri biberleri doğrayın tencereye alın kavurmaya devam edin.
  • Kapya biberleri temizleyin orta irilikte doğrayın tencereye alın.
  • Üzerine domateslerin kabuklarını soyun orta irilikte doğrayın.
  • Küp şekeri ekleyin.
  • Biber salçasını ilave edin.
  • Biberiyeyi ekleyin 5 dk kaynadıktan sonra içerisinden çıkarın.
  • Yumuşayana kadar pişirin.
  • Sulu ise ara ara kaynatarak suyunu çektirin.
  • Blender dan pürüzsüz bir kıvama gelene kadar geçirin.
  • Tekrar ocağa alın.Tuz,karabiber,pul biber,kuru nane ve elma sirkesini ekleyin.
  • Blenderdan son bir kez daha geçirin.
  • Ocakta ara ara karıştırarak 10-15 dk daha kaynatın.
  • Kavanozlara kaynar su doldurun bekletin kapakları da sıcak suda bekletin.
  • Sosu kaynar kaynar kavanozlara paylaştırın ve hemen kapağını sıkıca kapatın.
  • Küçük kavanozlarda hazırlarsanız kullanımı daha kolay oluyor.



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.