Baktım herkes sos yapıyor bende nasibimi alayım dedim.Öyle kilolarca değil,en kolayından hazırladım sizler için.
Et ve tavuk yemeklerinin yanında pizza sosunda yada kahvaltıda kesinlikle harika oluyor.
Sevgiyle kalın.
Malzemeler:
- 2 büyük kuru soğan
- 1 baş sarımsak
- 1 kilo kapya biber
- 1 kilo domates
- 2 küp şeker
- Tuz
- 1,5 su bardağı sıvı yağ+zeytinyağı karışımı
- 2 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 dal biberiye
- 2 yemek kaşığı kuru nane
- 7-8 adet sivri biber
- Karabiber,pul biber
- 1 yemek kaşığı dolu dolu acı biber salçası
Yapılışı:
- Kuru soğanı iri iri doğrayın derin bir tencereye alın.
- Sarımsakları da temizleyin irice doğrayın.
- Üzerine yağı ekleyin ve ocağa alın.
- Sivri biberleri doğrayın tencereye alın kavurmaya devam edin.
- Kapya biberleri temizleyin orta irilikte doğrayın tencereye alın.
- Üzerine domateslerin kabuklarını soyun orta irilikte doğrayın.
- Küp şekeri ekleyin.
- Biber salçasını ilave edin.
- Biberiyeyi ekleyin 5 dk kaynadıktan sonra içerisinden çıkarın.
- Yumuşayana kadar pişirin.
- Sulu ise ara ara kaynatarak suyunu çektirin.
- Blender dan pürüzsüz bir kıvama gelene kadar geçirin.
- Tekrar ocağa alın.Tuz,karabiber,pul biber,kuru nane ve elma sirkesini ekleyin.
- Blenderdan son bir kez daha geçirin.
- Ocakta ara ara karıştırarak 10-15 dk daha kaynatın.
- Kavanozlara kaynar su doldurun bekletin kapakları da sıcak suda bekletin.
- Sosu kaynar kaynar kavanozlara paylaştırın ve hemen kapağını sıkıca kapatın.
- Küçük kavanozlarda hazırlarsanız kullanımı daha kolay oluyor.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.