Hindistan cevizi ve kakaolu kekin muhteşem uyumu adlı çalışma desek :) Daha önce Cocostar kurabiyenin müptelası olmuşken bu tarifi de bir kenarda tutmak gerek artık.
Sevgiyle kalın
Malzemeler:
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı tepeleme kakao
- 1-1,5 su bardağı un
İç Malzemesi:
- 1 yumurta akı
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1,5 su bardağı hindistan cevizi
Üzerine çikolata sosu ile servis edebilirsiniz.
Yapılışı:
- Yumurta ve toz şekeri mikser ile çırpın.
- Önce sıvı malzemeleri ekleyin çırpmaya devam edin.
- Kakaoyu ekleyin.
- Un ilave ederek kek hamurunu hazırlayın.
- İster porsiyonluk isterseniz de kek kalıbında hazırlayabilirsiniz.
- İç malzemesi için diğer malzemeleri başka bir kaba alın yoğurun.
- 10-12 adet top yuvarlayın.
- Kek kalıbını margarin ile yağlayın.
- Hamurun yarısını kalıba boşaltın.
- Üzerine hindistan cevizli topları yerleştirin kalan hamuru üzerine boşaltın.
- Önceden ısınmış 170 derece fırında pişirin.
- Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edin.
- Üzerine çikolata sosu eklemeyi unutmayın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.