27 Eylül 2017 Çarşamba

Cocostar Kek



Hindistan cevizi ve kakaolu kekin muhteşem uyumu adlı çalışma desek :) Daha önce Cocostar kurabiyenin müptelası olmuşken bu tarifi de bir kenarda tutmak gerek artık.

Sevgiyle kalın


Malzemeler:
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya 
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı tepeleme kakao
  • 1-1,5 su bardağı un

İç Malzemesi:
  • 1 yumurta akı
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1,5 su bardağı hindistan cevizi

Üzerine çikolata sosu ile servis edebilirsiniz.




Yapılışı:
  • Yumurta ve toz şekeri mikser ile çırpın.
  • Önce sıvı malzemeleri ekleyin çırpmaya devam edin.
  • Kakaoyu ekleyin.
  • Un ilave ederek kek hamurunu hazırlayın.
  • İster porsiyonluk isterseniz de kek kalıbında hazırlayabilirsiniz.
  • İç malzemesi için diğer malzemeleri başka bir kaba alın yoğurun.
  • 10-12 adet top yuvarlayın.
  • Kek kalıbını margarin ile yağlayın.
  • Hamurun yarısını kalıba boşaltın.
  • Üzerine hindistan cevizli topları yerleştirin kalan hamuru üzerine boşaltın.
  • Önceden ısınmış 170 derece fırında pişirin.
  • Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edin.
  • Üzerine çikolata sosu eklemeyi unutmayın.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.