Haydi nefis bir yaz türlüsü hazırlayalım sizlerle.Etsiz hafif ama çok lezzetli.İsteğe bağlı kuşbaşı et ekleyebilirsiniz.Önceden pişirdiğiniz etleri yemeği ocaktan indirmeden önce ekleyip 10 dk daha pişirebilirsiniz.Yanına güzel bir cacık ilave etmeyi unutmayın.
Hayırlı Ramazanlar.
Malzemeler:
- 2 adet küçük patlıcan
- 2 adet küçük patates
- 1 adet kabak
- 2 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 5-6 adet taze fasulye
- Tuz,karabiber,pul biber
- Bir kaç yaprak taze nane
- Zeytinyağı
- 5-6 adet orta boy domates
Yapılışı:
- 1 adet kuru soğanı küçük yarım ay şeklinde doğrayın.
- Tencerenin altına alın üzerine sarımsakları ince kıyın.
- Patatesi soyun küp küp doğrayın.
- Kabağı küp küp doğrayın.
- Taze fasulyeleri ortadan yarın ve ikiye kesin.
- Patlıcanları alaca soyun ve uzun ince ince dilimleyin.
- Tenceredeki soğanların üzerine önce patatesi alın.
- Üzerine taze fasulye,patlıcan ve kabağı ekleyin.
- Tekrar ikinci kuru soğanı aynı şekilde doğrayın.
- Tuz,karabiber,pul biber ekleyin.En son domateslerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.
- Hafif elinizle alttan üste doğru bir tur harmanlayın.Bir kaç yaprak taze nane ekleyin.
- Zeytinyağını ekleyin ve önce harlı ateşte 6-7 dk sonra kısık ateşte pişirin.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.