17 Haziran 2017 Cumartesi

Çikolatalı Güllaç


Ramazanın gülü Güllaç,ama bu kez Çikolatalı Güllaç hazırladım sizler için.Tadı nefis.Özellikle çikolata sosu ile servis ederseniz harika oluyor.Mutlaka deneyin sizlerde.

Hayırlı Ramazanlar.


Malzemeler:

  • 7 yaprak güllaç
  • 5,5 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağına yakın toz şeker
  • 80 gr bitter çikolata
  • 2 yemek kaşığı kakao



Yapılışı:
  • Şeker,kakao ve 2 su bardağı sütü tencereye alın ve karıştırın.
  • Kaynamaya başlayınca çikolatayı ekleyin.
  • Çikolata eriyince ocaktan alın ve kalan sütü ekleyin.
  • El yakmayacak sıcaklıkta olması gerekiyor.
  • Güllaç yapraklarını ikiye katlayın.
  • Yuvarlak orta boy yada kalın olmasını istiyorsanız küçük boy bir kabı kullanabilirsiniz.
  • Güllaç yapraklarını tepsiye tek tek aralarında çikolatalı sütten gezdirerek dizin.
  • Aralarına dilerseniz kıyılmış ceviz yada fındık ekleyebilirsiniz.
  • Kalan sütü tepsiye ekleyin.
  • En az 2-3 saat dinlendirin.Soğuk olarak servis edin.
  • Servis ederken çikolatalı sos ile sunum yapabilirsiniz.



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.