Ramazanın gülü Güllaç,ama bu kez Çikolatalı Güllaç hazırladım sizler için.Tadı nefis.Özellikle çikolata sosu ile servis ederseniz harika oluyor.Mutlaka deneyin sizlerde.
Hayırlı Ramazanlar.
Malzemeler:
- 7 yaprak güllaç
- 5,5 su bardağı süt
- 1,5 su bardağına yakın toz şeker
- 80 gr bitter çikolata
- 2 yemek kaşığı kakao
Yapılışı:
- Şeker,kakao ve 2 su bardağı sütü tencereye alın ve karıştırın.
- Kaynamaya başlayınca çikolatayı ekleyin.
- Çikolata eriyince ocaktan alın ve kalan sütü ekleyin.
- El yakmayacak sıcaklıkta olması gerekiyor.
- Güllaç yapraklarını ikiye katlayın.
- Yuvarlak orta boy yada kalın olmasını istiyorsanız küçük boy bir kabı kullanabilirsiniz.
- Güllaç yapraklarını tepsiye tek tek aralarında çikolatalı sütten gezdirerek dizin.
- Aralarına dilerseniz kıyılmış ceviz yada fındık ekleyebilirsiniz.
- Kalan sütü tepsiye ekleyin.
- En az 2-3 saat dinlendirin.Soğuk olarak servis edin.
- Servis ederken çikolatalı sos ile sunum yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.