9 Haziran 2017 Cuma

Havuçlu Enginar



Enginar sezonu devam ederken bu nefis lezzeti sizde mutlaka deneyin istedim.Enginarın lezzeti havucun bile tadını etkilemişti o derece yani.

Hayırlı Ramazanlar.


Malzemeler:

  • 1 büyük kuru soğan
  • 2 büyük havuç
  • 5 adet çanak enginar
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Yarım türk kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 adet limonun suyu
  • 1,5 su bardağı su


Yapılışı:
  • Kuru soğanı piyazlık doğrayın tencereye alın.
  • Üzerine havuçların kabuklarını soyun ve uzun ince şeritler halinde keserek tencereye alın.
  • Enginarları yerleştirin.
  • Şeker,tuz,limon suyu ve zeytin yağını ekleyin.
  • Suyunu ilave ederek enginarlar yumuşayana kadar pişirin.
  • Servis tabağına alın ve üzerine dereotu serpiştirdikten sonra servis edin.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.