Enginar sezonu devam ederken bu nefis lezzeti sizde mutlaka deneyin istedim.Enginarın lezzeti havucun bile tadını etkilemişti o derece yani.
Hayırlı Ramazanlar.
Malzemeler:
- 1 büyük kuru soğan
- 2 büyük havuç
- 5 adet çanak enginar
- Tuz
- 1 çay kaşığı toz şeker
- Yarım türk kahve fincanı zeytinyağı
- 1 adet limonun suyu
- 1,5 su bardağı su
Yapılışı:
- Kuru soğanı piyazlık doğrayın tencereye alın.
- Üzerine havuçların kabuklarını soyun ve uzun ince şeritler halinde keserek tencereye alın.
- Enginarları yerleştirin.
- Şeker,tuz,limon suyu ve zeytin yağını ekleyin.
- Suyunu ilave ederek enginarlar yumuşayana kadar pişirin.
- Servis tabağına alın ve üzerine dereotu serpiştirdikten sonra servis edin.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.