5 Kasım 2015 Perşembe

Çikolatalı Mousse


Enfes bir lezzet bu.Not edin bir kenara çok sık kullanacağız.

Sevgiyle kalın.


Malzemeler:

  • 180 gr bitter çikolata
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket sıvı krema 200 ml
  • 1/4 su bardağı süt
  • 55 gr tereyağı

Yapılışı:
  • Çırpma kabına çikolata,süt,tereyağını birlikte ekleyip benmari usulü eritin.
  • Sos biraz erimeye başlayınca yumurta sarısını ilave edin.
  • Çırpma teli ile sürekli karıştırın.
  • Eriyen çikolatalı karışımı soğumaya bırakın.
  • Başka bir derin kabın içerisinde kremayı mikser ile sertleşene kadar çırpın.
  • Krem şanti kıvamında olmalı.
  • Sertleşen kremaya çikolatalı karışımı ekleyin ve karıştırın.
  • Kuplara paylaştırın.
  • Üzerine çikolata aromalı topping sos (Kent Boringer)ile soğuk olarak servis edin.

3 Kasım 2015 Salı

Susamlı Milföy Çubukları



Sadece 3 malzeme ile hazırlanan nefis bir atıştırmalık.Üstelik günün her saatinde yenilebilir.İster lezzetli bir sos ile isterseniz de bir dilim peynir ve bir fincan çay eşliğinde.

Sevgiyle kalın.


Malzemeler:

  • 8 yaprak milföy hamuru
  • 1 yumurta akı
  • 1 kase kavrulmuş susam

Yapılışı:
  • Milföy hamurlarını tezgahın üzerine alın.
  • Biraz yumuşadıktan sonra bıçak ile serçe parmağınız kalınlığında kesin.
  • Yumurta akına bulayın.
  • Kavrulmuş susama bulayarak biraz çekip uzatın ve kıvırın.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • 170 derece fırında kızarana kadar pişirin.

1 Kasım 2015 Pazar

Baklava Yufkası İle Patatesli Börek



Çıtır çıtır nefis bir börek bu.İç harcını damak zevkinize göre hazırlayabilirsiniz.Biz Patatesli seviyoruz.

Sevgiyle kalın.


Malzemeler:

  • 1 paket hazır baklavalık yufka
  • 2 yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 1,5 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu (Kent Boringer)

İç Malzemesi İçin:
  • 5 adet büyük patates
  • 1 adet kuru soğan
  • Tuz,karabiber,pul biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 türk kahve fincanı sıvı yağ

Yapılışı:
  • Sos için süt,yumurta,sıvı yağ ve kabartma tozunu derin bir kaseye alın.
  • Çırpıcı ile karıştırın.
  • İç malzemesi için patateslerin kabuklarını soyun ve haşlayın.
  • Kuru soğanı yemeklik doğrayın.
  • Tavaya sıvı yağı ve kuru soğanı alın kavurmaya başlayın.
  • Salça ve baharatları ekleyin.
  • Haşlanan patatesleri ezin.
  • İlave edin soğanlı karışıma.
  • Karıştırın ve ılınması için bir kenara alın.
  • 2 adet baklava yufkasını tezgahın üzerine alın.
  • Üzerine 2-3 yemek kaşığı sos gezdirin ve her yerine yayın.
  • Üzerine tekrar 2 kat baklava yufkası serin.
  • 1-2 kaşık tekrar sos gezdirin ve patatesli iç harcı koyun.
  • İç koyduktan sonra o kısmı iyice sıkarak sıkıca rulo sarın.
  • Bıçak yada mutfak makası ile 4 parmak genişliğinde kesin.
  • Üzerine kalan sostan fırça yardımı ile sürün ve susam yada çörek otu serpiştirin.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
  • Sıcak olarak servis edin.