Her mevsim Enginar olsa diyenlerdenim bende.Dolması ayrı,çanağı ayrı sevilir bizim evde.Bol taze soğanlı denendi bu kez.Muhteşem desem,doyamadık desem.Mutlaka deneyin olur mu?
Sevgiyle kalın.
Malzemeler:
- 5 adet çanak Enginar
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 4-5 adet taze soğanın yeşil kısmı
- 2 adet kesme şeker
- Yarım limon suyu
- 1 çay bardağı su
- Bir tutam dereotu
Yapılışı:
- Enginarları dörde kesin.Kararmaması için limonlu suda bekletin.
- Taze soğanın yeşil kısmını irice doğrayın.
- Tencereye zeytinyağı,taze soğan,küp şeker,enginar,tuz,limon suyu ve suyu ekleyin.
- Kısık ateşte enginarlar yumuşayana kadar pişirin.
- Ocaktan indirdikten sonra ince kıyılmış dereotu serpiştirerek servis edin.
Kaynak:Mutfakvetatlar
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder
Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.