7 Nisan 2013 Pazar

Deniz Kestanesi Tatlısı



Bir kaç gündür güneşli bahar havası bugün fırtınaya bıraktı yerini.İzmir bugün fırtınalı.Sanırım Nisan yağmurları geliyor.

Az önce pazara gidip bolca yeşillik aldım.Bu hafta bol bol salata tarifi paylaşıp alternatif sunmak istiyorum sizlere.

Bir de Enginar,nihayet sezonun ilk Enginar'ına kavuştuk.Bu hafta içi bir günümüz Prensesim ile Enginar sıyırmaca olacak.

Onun dışında tezgahlar Çilek dolmuş,artık sık sık Çilekli Lezzetler de paylaşılmalı.

Tarifimize gelirsek Sevgili Sibel'in sitesinde görüp en kısa zamanda denemeliyim deyip,en kısa zamanda da denediğim bir tarif oldu.

Biz beğendik.Tadına bakan arkadaşlarım tarafından da beğenildi.Tarif istendi,fakat blog da yayınlanmadığı için verilmedi.:) O yüzden bu postu sabırsızlıkla bekleyenler var.

Bu hafta tam 5 sürprizim var sizlere.Mutlaka takipte kalın.

Keyif dolu bir hafta olmasını diliyorum.

Hadi bakalım tarif burada,artık deneyebilirsiniz.



Malzemeler:

  • 2 yumurta
  • 250 gr yumuşak margarin
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket iyi marka kakao 25 gr
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz içi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet limonun rendesi
  • 2 su bardağı un (az gelirse 1 yemek kaşığı eklenebilir)

Bulamak için: Mavi Toz Haşhaş

Şerbeti için:
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 dilim limon


Yapılışı:
  • Şerbet malzemelerini tencereye alın.
  • Ocakta kaynamaya bırakın.
  • Daha sonra soğuması için bir kenara alın.
  • Derin bir yoğurma kabına un hariç bütün malzemeyi alın.
  • Elinizle yoğurmaya başlayın.
  • Yavaş yavaş un ilave ederek hamuru hazırlayın.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın.
  • Mavi toz haşhaşa bulayın ve fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısınmış 180  derece fırında 20-25 dakika pişirin.
  • Tatlı sıcak şerbet soğuk olacak şekilde tatlıyı buluşturun.

Kaynak: Rumma

Keramika ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.

24 yorum :

  1. Sonunda beklediğimiz tarife kavuştuk...
    Ellerine sağlık canım görsellerde şahane olmuş...
    En kısa zamanda denenecekler arsındaki yerini aldı bile...
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. ELLERİNE SAĞLIK CANIM,NEFİS GÖRÜNÜYOR..

    YanıtlaSil
  3. Görüntüsü çok cici Bahar :) Sürprizleri bekliyoruz bakalım :) Öperim.

    YanıtlaSil
  4. Harika! Mutlaka deneyeceğim. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Elinize sağlık, güzel bir tatlıya benziyor. Tadının güzel olduğu belli, görüntü de hoş olmuş.

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık çok güzel görünüyor deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  7. İstanbul'da da gri bir hava vardı bugün, rüzgarlı,tatsız:( Enginara bende iki haftadır başladım pişiriyorum, çok seviyoruz..Kurabiyeler çok şirin görünüyor,elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  8. Ben denedim bu tatlıyı müthiş bir şey görünce canım çekti hemen eline sağlık nefis bir tatlı

    YanıtlaSil
  9. Çok güzel olmuş ellerine sağlık canım. Bardakların çok şekerler.

    YanıtlaSil
  10. Çok güzel bir görüntü ellerinize sağlık:)Sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. sırf bu görüntüyü görmek için mutlaka yapacağım bunu yani inşallah önce mavi haşhaş almalıyım bu hafta içi yaptım olsun bu güzel tatlı inci gibi yemede yanında yat olmuş Baharcığım ellerine sağlık canım :)

    YanıtlaSil
  12. Deniz kestanesi tatlısını ben de bekleyenlerdendim.Paylaşım için teşekkürler.Enginar için siz mi geç kaldınız,biz mi acele ettik acaba,nerede ise üç günde bir enginar sıyırmaca oynuyoruz :)

    YanıtlaSil
  13. Nasıl da orjinal bir görüntü canım ellerine sağlık, harikalar yaratmışsın. Pazarlar en güzel yeşillerle doluydu evet :) bende bol bol depoladım buzdolabına.
    Sevgiler, görüşmek üzere ;)

    YanıtlaSil
  14. Çok güzel görünüyor gerçekten bende yapılacaklara ekledim :)Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  15. Görüntü harika ellerinize sağlik ,haşhaş çok yakışmış...

    YanıtlaSil
  16. ellerinize sağlık.harika görünüyor.

    YanıtlaSil
  17. elinize sağlık görüntüsü çok güzel..eminim tadı da aynıdır...Kurabiyeler şerbete batırılıp çıkartılıyor mu? yoksa iyice şerbetleniyormu? Özgül

    YanıtlaSil
  18. çok değişik bir tatlı olmuş, görüntüsü de süper, ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  19. çok nefis olmuş eline sağlık canım:))

    YanıtlaSil
  20. baharcım nefis gorunuyor ellerıne sağlık

    YanıtlaSil
  21. Ellerinize sağlık Bahar hanım her zamanki gibi yine şahane çok güzel bir tarif sevgilerimle.:)

    YanıtlaSil
  22. Canımm ellerine sağlık nefis görünüyor,afiyetler olsun .

    YanıtlaSil
  23. Görüntü her zamanki gibi süper, ellerine sağlık canım :)

    YanıtlaSil
  24. bahar hanım bu tatlıyı yaptım harika oldu...sizi beğeniyle takip ediyorum,emeklerinize ellerinize sağlık. Az öncede pasta pazarından sipariş verdim en kısa zamanda tulip kalıplarını kullanıcam çok beğendim.sevgilerimle ARTVİN'den Fatoş....

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.