Deniz Börülcesi, var mı daha önce hiç tadına bakmayan ya da sevmeyen?Deniz Börülcesi deniz kıyısına yakın yerlerde yetişen bir bitkidir.
Deniz kıyılarında suyun gel-git yaptığı yerlerde sular çekildikten sonra yetişen bu bitki tuzlu,ekşi ama lezzetlidir.Daha çok ilkbaharda tüketilir.Haşlanarak salatası yapılır.Limon,sarımsak ve zeytinyağ karıştırılarak yapılan sos ile servis edilir.
Malzemeler:
- 2 demet Deniz Börülcesi
- 2 diş sarımsak
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı:
- Deniz börülcelerini yıkayın.Derin bir tencereye sıcak suyu ekleyin.
- Kaynamaya başlayınca börülceleri ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın.
- 15 dk haşlayın.
- Daha sonra su dolu başka bir kabın içerisine süzgeç yardımı ile börülceleri alın.
- 2-3 dk bekletin bu suda bekletin ve süzün.
- Börülcelerin uç kısımlarından tutup aşağıya doğru yeşilliğini çekip sapından ayırın.
- İç kısımları kılçıklıdır bu işlem kılçıklarından ayırmak için.
- Sos için sarımsağı ezin zeytinyağ ve limon suyu ile çırpın salataya ekleyin.
- Ceviz parçaları ile de servis edin.
Hiç yemedim. Bu bitkiye karşı çok önyargılıyım...Hep yenilmiyecek birşeymiş gibi düşünüyor beynim....Yenmeye değer bir şey mi?
YanıtlaSilben hiç yemedim mesela
YanıtlaSilbu aralar çok da sık çıkıyor karşıma
tadını da merak ediyorum tabii
İstanbulda bulursan deniyeceğim inşaAllah
eline sağlık canım
ah bir izmirli olarak bayılırım börülcenin her çeşidine <3
YanıtlaSilÇok seviyorum ama yapmak hiç kısmet olmadı..en kısa zaman da denemek istiyorum..sizinki süper olmuş..ellerinize sağlık..sevgilerimle..
YanıtlaSilEline sağlık.Yemyeşil rengi ile çok güzel,iştah açıcı görünüyor.Cevizli hiç denememiştim ama yakışır herhalde.Sevgiler.
YanıtlaSilCanim ellerine emeklerine saglik ben bir kez kuzenimde yedim güzeldi.
YanıtlaSilMuhteşem bişi! Ben çok severim deniz börülcesini.
YanıtlaSilbu salatayı yiyen asla vazgeçmez. Bence çok lezzetli.Sevgiler.
YanıtlaSilYaşadığın yer açısından çok şanslısın canım. Ben burada sebzeye hasret kaldım :(
YanıtlaSilEllerine sağlık. İştah açıcı görünüyor. İftarda sadece bunu yiyebilirim :)
Off... Olsa da şimdi yesek. Her yerde de bulunmuyor ki :( Ellerine sağlık..
YanıtlaSilBayılırım, hergün olsa hergün yerim, insan yerken denize ilk girdiğinde su yutmuş gibi oluyor ve deniz gibi kokuyor. Tam benlik yani, ellerine sağlık:)
YanıtlaSilBol limonlu hımm nede güzel olur baharım ellerine sağlık enfes olmuş afiyet bal olsun..
YanıtlaSilBiz de yoğurtlusunu yapıyoruz genelde deniz börülcesinin. Ellerinize sağlık, hem lezzetli hem hafif.
YanıtlaSilben de hic yemedim ama yersem severim heralde:)
YanıtlaSilBende hiç yemedim lamacim ama boğun mutlaka deneyeceğim eksi ve tuzlu tam benlik lezzet
YanıtlaSilÇok denk geldim ama denizden balık dışında hiç birşeyi yemeye cesaretim yok:)) Ellerine sağlık
YanıtlaSilBende bir İzmir li olarak deniz börülcesini çok seviyorum,İstanbul da heryerde bulunmuyor, özlemişim Bahar hanım beni bu tarifinizle İzmir'ime götürdünüz ellerinize sağlık harika :)İnanırmısınız burda normal börülce bile çok nadir bulunuyor bulsak bile kart İzmir'deki gibi değil onu da çok severim.Sizin bloğu keşfettiğim iyi oldu tarifleriniz çok güzel tam benlik :)
YanıtlaSilSenem BABAALİ ( SENEM'CE )
Merhaba Senem hanım,İzmir de bulmak çok kolay.Normal börülce bile dolu tazecik en incesinden:)Teşekkürler
Silsevgiler
bende geçen sene Yalovadan almıştım yoğurtlu yapmıştık çok güzeldi.Bu sene daha denemedim,ellerinize sağlık.
YanıtlaSil