Her türlü salatasını hazırlar afiyetle tüketiriz.Bol sarımsak ve limonlu tavsiyemdir.Alırken de özellikle en inceleri seçmeye özen gösteririm.
Malzemeler:
- 500 gr taze börülce
- 4 diş sarımsak
- 1 limonun suyu
- 1 kahve fincanı zeytinyağ
- Tuz
Yapılışı:
- Börülceleri temizleyin ve 3 e bölün.
- Yıkadıktan sonra tencereye su ekleyerek haşlayın.
- Haşlama suyuna tuz ekleyin.
- Börülceler haşlandıktan sonra süzün derin bir kaba alın.
- Sarımsakları havanda ezin ve limon suyu zeytinyağ ile sos hazırlayın.
- Börülcelerin üzerine gezdirin ve karıştırın.
Sarımsak, adama pabucunu bile yedirir :)))
YanıtlaSilEnfes gözüküyor, ellerinize sağlık :))