Tahin severseniz bu tarif tam size göre.Üzerindeki sosu kahvaltıda dahi tüketebilirsiniz.Tehlike derecesinde lezzetli.
Sevgiyle kalın.
Malzemeler:
- 4 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı su (oda ısısında)
- 1 su bardağı nişasta (Buğday yada Mısır)
- 1 su bardağı un Kalecik
- 1 paket vanilya Kent Boringer
- 1 paket kabartma tozu Kent Boringer
Keki ıslatmak için:
- 1 su bardağı süt
Tahinli sos için:
- 400 gr tahin (göz kararı kullandım katı ise biraz sıvı yağ ile açabilirsiniz)
- 1 su bardağı kavrulmuş susam
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri Kent Boringer
- 1,5 su bardağı kavrulmuş fındık,ceviz,badem (Fiskobirlik Fındık )
Yapılışı:
- Yumurta ve toz şekeri derin bir kaba alın.
- Mikser ile 5 dk çırpın.
- Sıvı malzemeleri ekleyin ve tekrar çırpın.
- Kuru malzemeleri başka bir tarafta harmanlayın ve sıvı karışıma ekleyin.
- Karıştırın.
- Yağlanmış fırın tepsisine karışımı boşaltın.
- 170 derece önceden ısınmış fırında pişirin.
- Fırından çıktıktan sonra ilk sıcaklığı çıkınca kürdan batırın her yerine gelecek şekilde.
- 1 su bardağı soğuk sütü gezdirin.
- Sos için sos malzemelerini karıştırın.
- Soğuyan kekin üzerine sosu gezdirin.
- Bir kaç saat dinlendikten sonra dilimleyerek servis edin.
Mükemmel görünüyor. Denemek gerek diye düşünüyorum..Ellerinize sağlık...
YanıtlaSil