7 Aralık 2016 Çarşamba

Tahin Soslu Kek



Tahin severseniz bu tarif tam size göre.Üzerindeki sosu kahvaltıda dahi tüketebilirsiniz.Tehlike derecesinde lezzetli.

Sevgiyle kalın.


Malzemeler:

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı su (oda ısısında)
  • 1 su bardağı nişasta (Buğday yada Mısır)
  • 1 su bardağı un Kalecik
  • 1 paket vanilya Kent Boringer
  • 1 paket kabartma tozu Kent Boringer

Keki ıslatmak için:
  • 1 su bardağı süt

Tahinli sos için:
  • 400 gr tahin (göz kararı kullandım katı ise biraz sıvı yağ ile açabilirsiniz)
  • 1 su bardağı kavrulmuş susam
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri Kent Boringer
  • 1,5 su bardağı kavrulmuş fındık,ceviz,badem (Fiskobirlik Fındık )


Yapılışı:
  • Yumurta ve toz şekeri derin bir kaba alın.
  • Mikser ile 5 dk çırpın.
  • Sıvı malzemeleri ekleyin ve tekrar çırpın.
  • Kuru malzemeleri başka bir tarafta harmanlayın ve sıvı karışıma ekleyin.
  • Karıştırın.
  • Yağlanmış fırın tepsisine karışımı boşaltın.
  • 170 derece önceden ısınmış fırında pişirin.
  • Fırından çıktıktan sonra ilk sıcaklığı çıkınca kürdan batırın her yerine gelecek şekilde.
  • 1 su bardağı soğuk sütü gezdirin.
  • Sos için sos malzemelerini karıştırın.
  • Soğuyan kekin üzerine sosu gezdirin.
  • Bir kaç saat dinlendikten sonra dilimleyerek servis edin.

1 yorum :

  1. Mükemmel görünüyor. Denemek gerek diye düşünüyorum..Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.