23 Ağustos 2016 Salı

Mısır Unlu Kabak Kızartması


Çıtır çıtır hmm nasıl lezzetli bilseniz.Biz bunu kahvaltıda bile yiyebiliriz.Çerez gibi anında bitiyor.Afiyetle.

Sevgiyle kalın.


Malzemeler:

  • 3 orta boy Kabak
  • Yarım şişe soda
  • 1 çay bardağı mısır unu Kent Boringer
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Bulamak için ayrıca mısır unu

Yapılışı:
  • Kabakları biraz kalınca dilimleyin.Çok kalın olmasın.
  • Sos için malzemeleri karıştırın.
  • Dilimlediğiniz kabakları sosun içerisine alın.10 dk bekletin.
  • Tek tek alıp mısır ununa bulayın.
  • Tencereye sıvı yağ koyun ve ısıtın.
  • Kabakları yağın içerisine atın ve iyice kızarınca servis tabağına alın.
  • Dereotu ile yoğurt sos yaparak servis edin.



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.