5 Ağustos 2016 Cuma

Kinoa'lı Yemek Tarifleri



Kinoa'lı Yemek Tarifleri

Sofralarımızın yeni gözdesi Kinoa kalsiyum, demir, çinko, magnezyum, fosfor ve yüksek miktarlarda lif ile protein içeren muhteşem bir besin. Kinoa bitkisinin yemişlerinden elde edilen kinoa, Güney Amerika başta olmak üzere ABD ve Avrupa ülkelerinde yaygın olarak tüketiliyor ve ülkemizde de gün geçtikçe popülerliği artıyor. Besleyici değeri yüksek ve hazmetmesi kolay olan bir besin olması nedeniyle kinoa tarifleri araştırıp kolaylıkla evinizde deneyebilirsiniz.


Size yardımcı olmak için bir kinoalı bir tarifi hemen paylaşalım. Bu tarifi ister aile yemeklerinizde ister misafiriniz geldiğinde sofranızda sunabilirsiniz. Misafirlerinize kinoa kullanarak farklı lezzetler sunmak sizi de mutlu edecek.


Malzemeler



1 su bardağı kinoa
2 su bardağı sıcak sebze suyu
1 adet yumurta
2 adet haşlanmış küçük boy patates
1 adet küçük boy kabak
1 adet küçük boy havuç
2 dal taze soğan
1/4 demet maydanoz
1/4 demet dereotu
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
1/2 çay kaşığı kişniş
3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 paket mevsim yeşilliği



Yapılışı



Kinoa tohumlarını suda iyice yıkayıp suyunu süzdükten sonra  sıcak sebze suyunda suyunu çekene kadar yaklaşık 15-20 dakika kadar pişirin. Havuç ve kabağın kabuklarını soyarak rendeleyin. Taze soğanları, dereotu ve maydanozları incecik doğrayın. Sebze suyunda haşladığınız kinoayı, soğuması için bir cam kaba alın. Rendelediğiniz  havuç ve kabağı, haşlanmış patatesi, doğranmış yeşillikleri birbiri ile karıştırarak üzerine tuz, taze çekilmiş tane karabiber ve kişniş koyun ve yumurtayı da ilave ederek malzemeyi bir kaşık ile  karıştırın. Zeytinyağını teflon bir tavada kızdırarak kinoalı sebze köftesi harcından bir yemek kaşığı kadar alın ve tavaya bırakın.  Her iki tarafı da renk alana kadar köfteleri kızarttıktan sonra, kağıt havlu serili bir servis tabağına alın ve yağını bırakmaları için biraz bekletin. Yıkayıp kuruttuğunuz mevsim yeşilliklerini servis tabağına alarak köfteleri dizin ve Ayıklanmış nar taneleriyle tabağınızı süsleyin.

Bu tarifte kullanılan kinoayı temin etmek oldukça kolay. Büyük marketlerden ya da www.durupazar.com adresini ziyaret ederek kinoa temin edebilirsiniz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.