12 Aralık 2013 Perşembe

İstanbul Optimum Outlet 'Tukaş Lezzet Sihirbazları' Final


Optimum Outlet'in Tukaş ve Eks Mutfak Akademisi iş birliği ile İstanbul-Ankara-İzmir ve Adana'da düzenlediği 'Lezzet Sihirbazları Yarışıyor' Finali için 30 Kasım'da İstanbul Optimum Outlet'de buluştuk.

Sabah 10'da uçağa binerek heyecanlı bir şekilde yola koyuldum.11'gibi İstanbul'daydım.Adana ve Ankara'dan gelen yarışmacılar ile birlikte bizleri almaya gelen araç ile Optimum Outlet'e doğru yola çıktık.

Bu arada Ankara finalisti Ankara Blog Yazarlarından Ev Perisi Şükran Altun Battal'dı.Uzun zamandır sosyal medyadan tanıdığım fakat tanışmadığım bir arkadaşımdı.Bu vesile ile de yol boyunca tanışıp sohbet ettik.

Optimum'a vardığımız zaman yarışma zamanına bir kaç saat olduğundan arkadaşlar ile bir mekanda oturarak sohbetimize devam ettik.Hatta sohbetimize Sevgili Filiz ve Leyla hanımda eşlik etti.Daha önceden bir kahve içmek için sözleşmiştik.

Yarışma saatine 30 dk kala etkinlik alanına çıktık.Etkinlik için masalar hazırlanmıştı.Final de birinci olduğumuz yemeklerimiz ile yarışmıyorduk.Tukaş'ın bazı ürünleri ve Sürpriz bir Tukaş Paketi konmuştu masalara.Burada heyecan biraz daha arttı :)


Yarışma başladı.

Sürpriz paketleri açarak ne hazırlayacağımızı ve tarifimizi de yazarak jüriye vermemiz için 10 dk düşünme süremiz başladı.Düşündük,yazdık ve jüriye sunduk.

Sonrasında 20 dk hazırlama süresi başladı.

Tukaş Közlenmiş Patlıcan,Közlenmiş Kırmızı Biber,Mısır,Mayonez,Kornişon Turşu ve Çilek Reçeli vardı masalarımızda.

Sürpriz pakette ise Maydanoz,Dereotu,Marul,Havuç,Kuru Soğan,Taze Soğan,Pırasa,Peynir,Tost Ekmeği,Kuru Fesleğen,Kekik,Portakal,Limon,Süzme Yoğurt,Zeytinyağı,Elma Sirkesi vardı.


Tukaş Közlenmiş Patlıcanlı Karışık bir salata hazırlamayı düşündüm.

Tukaş Közlenmiş Patlıcan'ı derin bir kaba alarak 2 adet Tukaş Közlenmiş Kırmızı Biberi içerisine doğradım.Bolca kuru Fesleğen ekledim.2-3 yemek kaşığı kadar Mayonez ve Süzme Yoğurt ekleyerek karıştırdım.Daha sonra 2 adet Tost ekmeğinin içini küçük küçük doğradım.Bütün hepsini karıştırarak bir kenara aldım.

Daha sonra bir kaç dal Marul,Maydanoz,Dereotunu ince doğradım ve başka bir kaba aldım.İçerisine 1 kutu Tukaş Mısır ekledim.3-4 tane Tukaş Kornişon Turşuyu rendeledim.2 adet Havucu da rendeleyerek karışık bir salata hazırladım.Limon suyu,zeytinyağı ve kekik ile lezzetlendirdim.


Servis tabağına önce Yeşil Salata üzerine ise Tost Ekmekli Patlıcanlı Salata'dan koyarak sunum yaptım.

Bütün yarışmacılar sunumlarını bitirdikten sonra jüri için tadım zamanı başladı.Tadımlar kısa sürede yapıldıktan sonra 10 dk karar için mola verildi.


Tukaş Közlenmiş Patlıcanlı Karışık Salata ile 1.olarak  3000 TL değerinde Hediye Çekinin sahibi oldum.2.İstanbul'dan Hüseyin Metin Doğan 2000 TL değerinde hediye çeki , 3.Ankara'dan Şükran Altun Battal 1000 TL değerinde hediye çekleri ile ödüllendirildi.

Yarışma bitiminde tatlı bir yorgunluk eşliğinde Optimum'da bir süre daha vakit geçirdikten sonra havaalanına doğru yola çıktık.

Mutlu,huzurlu bir o kadar da keyif dolu bir gündü.Emeği geçen herkese Teşekkürler.

Jüri;
Tukaş Genel Müdürü Volkan Gören
Tukaş Reklam Ve Halkla İlişkiler Yöneticisi Emel Sayın
EKS Mutfak Akademisi Kurucu Şef Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak Akademisi Şef Cengiz Kına
İstanbul Optimum Outlet Pazarlama Ve Halkla İlişkiler Yöneticisi Aybars Kümbetli
Yemek Danışmanı Ve Araştırmacı Yazar Nilgün Tatlı''ya

Sonsuz Teşekkürler...

İzmir Optimum Outlet Pazarlama Ve Halkla İlişkiler Yöneticisi Sevgili Erman Munis'e
İzmir Optimum Outlet Pazarlama Ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Yıldız Sedef Hanım'a ilgi ve desteklerinden dolayı ayrıca Teşekkürler.

11 yorum :

  1. Tebrik ederim Baharcım, yarattığın lezzetleri ödüllerin ile tescillemiş oldun. :))
    Sevgiler arkadaşım, öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. Canım tekrar tebrikler hamaratlığını pratikliğini gösterip 1. liği almışsın sevgiler canım.

    YanıtlaSil
  3. Firdevs
    Tebrik ederim Bahar hanım. Yeteneklerinizi tescillemeye ihtiyacınız yoktu ama birinciliğinizi ve sizi bir kez daha görmüş olduk.
    Kendi adımıza da sizin adınıza da cok mutlu olduk :)

    YanıtlaSil
  4. Tebrikler.Kimbilir ne güzel bir histir insanın sevdiği bi konuda böyle birincilikler alması
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  5. Tebrikler Bahar'cımm
    o güzel salatayı tatmak isterdim,keşke resimleri de olsaydı :)

    YanıtlaSil
  6. supersiniz tebrikler sevgilerimle zeynep belikadan

    YanıtlaSil
  7. tebrikler arkadaşlar başarılarınızın devamını dilerim....

    YanıtlaSil
  8. Tebrik eder basarilarinizin devamini dilerim. Ne kadar guzel bir etkinlik olmus. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  9. Bahar,cım tebrik ederim canım senden beklediğim bir sonuçtu hiç şaşırmadım :) mucuks

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.