4 Nisan 2012 Çarşamba

Elmalı Profiterol


Elma mevsimi geçmeden yapılabilecek nefis tatlılardan bir tanesi.Oldukça pratik ve hafif.Denemenizi öneririm.

Malzemeler:
  • 5 adet orta boy Elma
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı sade kurabiye (rondo dan geçirilmiş)
  • 3 su bardağı bisküvi (rondo dan geçirilmiş)
  • 1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
  • 1 portakalın rendesi
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • Kuru kayısı,damla çikolata (isteğe bağlı)
Üzeri için:
  • Çikolata sosu

Yapılışı:
  • Elmaların kabuklarını soyun rendeleyin.
  • Toz şeker ekleyerek ocakta pişirin.
  • Soğuduktan sonra rondo dan geçirilmiş 2,5 su bardağı kurabiyeyi ekleyin.
  • 3 su bardağı rondo dan geçirilmiş bisküviyi ekleyin.
  • Portakal rendesi,hindistan cevizi,ceviz ve küçük doğranmış kuru kayısı ekleyerek yoğurun.
  • Tarçın ilave edin ve buzdolabında 1 saat bekletin.
  • Daha sonra elinizde ceviz büyüklüğünde toplar yuvarlayın.
  • Çikolata sosu ile servis edin.
  • Üzerine toz antep fıstığı ile servis edebilirsiniz.


22 yorum :

  1. çok güzel bir tarifmiş gerçekten de ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. profiterol bir harika ama çay takımınıza bayıldım..

    YanıtlaSil
  3. bir zamanlar çok sık yapardım bunu çok güzel olur seninkide gel beni ye diyor :))çok güzel olmuş ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  4. iştah kabartıcı bir görüntü ve lezzet, eline sağlık... kurabiyelisini denememiştim iyi fikirmiş denemek lazım...

    YanıtlaSil
  5. Sunuma da profiterole de bittim resmen! Bu kadar güzel tabaklar başka nerede bulunur acaba ?

    YanıtlaSil
  6. Harika bir tarif. Ayrıca nefis görünüyor canım. Ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. sunumun çekimlerın ne kadar duzenlı ve dikkatli oldugunu gösterıyor baharcım ve butun bunlarda ne kadar nefisss tarıflrın oldugununda kanıtı bence ve bı prefıterol nefis cıktı alıp ılk molada denıcem..

    YanıtlaSil
  8. Bu tarifi hiç yemedim görüntüsü çok hoş ellerine sağlık sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. Baharım çok lezzetli görünüyor. Gel beni ye diyor. Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  10. benimde aklımda olmasına rağmen bir türlü yapamadıklarımdan:) ellerine sağlık baharcım çok güzel olmuş
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  11. Çok şık bir sunum, daha dün yapsak diye annemle konuşurken bugün karşıma çıktı. Ellerine sağlık, sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. ellerine sağlık ne kadar harika görünüyor
    sevgiler öptüm canımcım:))

    YanıtlaSil
  13. Gelibolu17'nin hazırladığı

    "Çay,Kahve Bahane" etkinliğine


    28 MART-28 NİSAN tarihleri arasında


    http://www.marifetane.com/ yani ben ev sahibeliği yapacağım...


    Bildiğiniz gibi çay kahve bahanedir çoğu zaman,dostlarla,arkadaşlarla,dertleşmek,görüşmek için.bir çoğumuz sevdiğimiz bir arkadaşımıza ziyarete giderken "hadi çayı koy" geliyorum diye gideriz,yada müsaitsen "sabah kahvesine geleceğim" deriz...


    Çünkü o sohbet muhabbet kuru kuruya olmaz,tamam tatlı dil güler yüzde gereklidir,hatta suratı sirke satan bir ev sahibi size bal baklavada ikram etse orda çok kalmak istemezsiniz öyle değilmi,ordan ayrılmak için sabırsızlanırsınız....


    “Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse misafirine ikram etsin. Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse akrabasına iyilik etsin. Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse ya faydalı söz söylesin veya sussun!”


    Muhammed Mustafa (s.a.v)


    Ve yukarıdaki güzel hadis-i şerifi sizlerle paylaşıp,evlerinize gelen misafirlerinize,eşinize,çocuklarınıza,yada bu dünya hanesinde en güzel misafir benim deyipte kendiniz için hazırlamış olduğunuz birbirinden güzel tariflerinizi,ikramlarınızı sayfalarınızdan almaya geleceğiz :)


    Tariflerinize "çay,kahve bahane" etkinliği için Marifetane (Elif Hatice) ye gönderiyorum yazıp bana haber verirseniz,büyük bir zevkle gelip tariflerinizi alıp


    http://www.marifetane.com/ adresimde yayınlayacağım :)


    Son olarak arkadaşlar,her zamanki gibi etkinliğimize herkes davetlidir,(lütfen davetiye götüremediğimiz arkadaşlarımız kırılmasınlar)

    YanıtlaSil
  14. ellerine sağlık baharcım:)
    çok hoş bir lezzet bu..
    not alındı..
    :)
    bu arada bende çok kolay bir mimin var canım:)
    alırsan çok sevinirim:)
    öpüyorum canım..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  15. ellerine sağlık müthiş görünüyorlar.))) Hem pratik hem de çok lezzetlidir:)

    YanıtlaSil
  16. Harika gozukuyo hepsi. Elinize saglik olsun.
    Tabaklara bayildim resmen ya..
    Ne kadar guzel gule gule kullanin.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  17. Eline sağlık canımharika görünüyor ben de geçen gün yapmıştım ve içine muz ekledim öyle de çok güzeldi sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  18. bu nasıl harika bir fotoğraftır böyle..ellerine sağlık...tabağı ordan almak istedim yani:)))

    YanıtlaSil
  19. Fena bir görüntü allahtan hafif bir tatlıda akşama yapıp yenebilir gurubuna girdi bile. bende çok seviyorum elmayı ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
  20. selma gören6 Nisan 2012 06:14

    tarifi aynen yaptım ama çok hamur gibi bişey oldu midemize oturdu

    YanıtlaSil
  21. Ben bir türlü denemedim bu nefis tatlıyı
    halbuki çevremde de çok duymuştum hatta bir arkadaşım benim yalancı profiterol tarifini görünce elma ile de yapıyorum demişti bana tarifini de vermişti ama kısmet işte.neyse bende yapayım da bari en azından şu gördüğüm görüntünün verdiği tatm isteğini öyle törpüleyeyim:-)
    ellerinize sağlık olsun..

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.