27 Mart 2012 Salı

Lorlu-Portakallı Mus Pasta


Havalar biraz ısınınca hemen fresh tatlar isteniyor.Özellikle yapımı kolay ve lezzetli şeyler tercih ediyorum.Bu pasta da çok çabuk hazırlanıp sunulabilecek bir lezzet.

Malzemeler:

  • 500 gr tatlı lor
  • 2 poşet krem şanti
  • 2 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri
  • 1 poşet limonlu bitkisel jöle
  • Yarım su bardağı kaynar su
  • 1 limon suyu
  • 1 limon rendesi
Tabanı için:
  • 1 paket burçak bisküvi
  • 1 yemek kaşığı erimiş tere yağ
  • Üzeri için,3 adet portakal


Yapılışı:
  • Burçak bisküviyi rondodan geçirin ve 1 yemek kaşığı tere yağ ile karıştırın.
  • Kelepçeli kalıbın zeminine bastırarak yerleştirin.
  • Kelepçeli kalıp büyük boy yuvarlak.
  • Derin bir kaba lor peyniri ve pudra şekerini alın mikser ile 5 dk çırpın.
  • Krem şanti,soğuk süt,limon suyu,limon rendesini ekleyin ve krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  • Bitkisel jöleyi sıcak su ile karıştırın eridikten sonra bekletmeden lorlu karışıma ekleyin.
  • Mikserle çırpmaya devam edin.
  • Kelepçeli kalıba karışımı boşaltın ve dondurucuda 1 saat bekletin.
  • Buzdolabına alarak 1 gece dinlendirin ve ertesi gün servis ederken portakal dilimleri ile servis edin.

Orjinal tarif için Yeşim hanımın sayfasını ziyaret edebilirsiniz.Bir kaç değişiklik yaparak uyguladım ben.

23 yorum :

  1. harika olmuş ellerine emeklerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. mmmm ellerine sağlık canım aldım
    :))

    YanıtlaSil
  3. Görüntü muhteşem bayıldım ellerine saglık ;-)

    YanıtlaSil
  4. Eeeee, ayrıca Cafe Portakal'a da portakallı tatlar çok yakışıyor:)) Ellerine sağlık ablacım..

    YanıtlaSil
  5. harikaa !!!! ellerine saglik canim, goruntusu muhtesem :)

    YanıtlaSil
  6. tatlı lor ne acaba

    YanıtlaSil
  7. ellerinize sağlık çok güzel olmuş...

    YanıtlaSil
  8. çok pratik çok şık ve çok hafifi bir tatlıymış, ellerine sağlık canım maşallah diyorum sana:)

    YanıtlaSil
  9. offf nefis görünüyorrr ellerin dert görmesin baharcım ;))

    YanıtlaSil
  10. eminim göründüğü kadar lezzetlidir, hafif bir tatlı gibi görünüyor tam baharlık bir tarif olmuş, portakallar bitmeden yapmak lazım... eline sağlık...

    YanıtlaSil
  11. portakkal varsa tamamdır zaten:)
    ellerine sağlık baharcım..
    öpüyorum canım..
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. MmmmMmmmmmm enfes gözüküyor!
    Ellerinize sağlıkk :))))

    YanıtlaSil
  13. Harika bir pasta olmuş. Ellerine sağlık canım. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  14. eline saglık canım çok güzel gözükyor portakalıda çok severim şahane olmuş ..sevfiler..

    YanıtlaSil
  15. Tek kelimeyle muhteşem bir pasta. Eline emeğine sağlık.
    Sevgiyle kal canım...

    YanıtlaSil
  16. pratik ve çok güzel ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  17. eline sağlık baharcım.afiyet-şifa olsun.

    YanıtlaSil
  18. Fotoğrafları çok güzel çekmişsiniz, portakallar şahane görünüyorlar.Görüntü muhteşem eminim tadı da öyledir

    YanıtlaSil
  19. harika görünüyor ellerine emegine saglik canim. su jöle yerine ne kullanabilirm ? burda ne geciyor bilmiyorum.. sevgiler

    YanıtlaSil
  20. altındaki büskiviyi bi türlü kaldıramıorum sizde zorlandınızmı cok yapışmış kalmıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayır rahat oldu sunumu,neden zorlandınız ki acaba?
      sevgiler

      Sil
  21. MERHABA BAHAR HANIM TARİFİ YETUR HANIMDAN ALDIĞINIZI SÖYLÜYORSUNUZ AMA BEN O SİTEYE GİREMİYORUM KAPANDI DEDİLER AMA DENEYİNCE DAVETLİ DEĞİLSİNİZ DENİYOR YETUR HANIM DEVAM EDİYOR MU BIRAKTI MI SİZDE İZMİRLİ OLDUNUZ İÇİN SORUYORUM ÇÜNKÜ SİZİN GİBİ ÇOK TAKİP ETTİĞİM BİR BAYANDI AYDINLATIRSANIZ SEVİNİRİM ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Hatice hanım
      Yeşim hanımdan ben de uzun zamandır haber alamıyorum malesef bilgi sahibi olursam sizleri de bilgilendiririm.Sevgiler

      Sil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.