16 Mart 2012 Cuma

Etimek Tatlısı


Bu ara pratik ve lezzetli oluşundan dolayı 4 defa yapıldı bu tatlı.Hafif bir o kadar da nefis bir tarif.

Geçen akşam Annemler'de gelen tatlı krizime çare olarak hemen yapıldı.Ertesi güne 1 dilim kaldı.Bizim evin aç kedisi var bir tane o zaten baş rolde,kimseye bırakmıyor.Annesi evde hiç bir şey pişirmediği için:)

Neden bu çocukların dışarıda yediği her şey daha tatlı geliyor anlamıyorum, acaba bende küçükken öylemiydim:)

Neyse afiyet bal olsun prensese:)

1 dilim kalan tatlı akşam çaya misafir gelme haberi ile rahatlıkla yendi:)arkasından hemen bir tepsi daha yapılmak üzere sıvandı kollar.

Eee bu kadar söyledikten sonra size de kalkıp yapmak düşer değil mi:)haydi mutfağa...


Malzemeler:
  • 1 paket tuzsuz etimek

Şerbeti için:
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su

Kreması için:
  • 1 litre süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 5 yemek kaşığı (çok tepeleme değil) un
  • 125 gr margarin
  • 1 paket vanilya
  • Üzeri için hindistan cevizi
Yapılışı:
  • Tencereye toz şekeri alın.
  • Orta kuvvetteki ateşte şekeri eritin.
  • Karamel rengi alıncaya kadar şekeri pişirin.
  • Karamel rengi alan şekere 2 su bardağı su ekleyin.
  • Suyu eklerken dikkatli olun,şeker donuyor panik yapmayın.
  • Suyu ekledikten sonra kısık ateşte karıştırarak şekeri eritin.
  • Etimekleri uygun bir tepsiye yan yana gelecek şekilde dizin.
  • İyice eritilen karamel şerbeti 2-3 dk beklettikten sonra etimeklerin üzerine gezdirin.
  • Kreması için tencereye süt,un,toz şeker,ve yumurta sarısını ekleyin.
  • Çırpma teli ile karıştırın.
  • Muhallebi kıvamına gelen kadar pişirin.
  • Ocaktan indirdikten sonra 1 paket vanilya ve 125 gr margarini ekleyin.
  • Mikser ile 5 dk çırpın.
  • Şerbetlenen etimeklerin üzerine kremayı dökün ve kaşık ile düzeltin.
  • Üzerine bolca hindistan cevizi serpiştirin.Streç film ile üzerini kapatın.
  • 1 gece önceden hazırlayın dilimleyerek servis edin.
Kaynak:Yemekbahane



Gürallar ArtCraft ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.

23 yorum :

  1. benimde favori tatlılarımdan yapımı ve yemesi çok kolay incilerde pek yakışmış ellerinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık baharcım bende çok sık yaparım bu aralarda canım tatlı isteyince sıkca yaptım.. çok da severim.. gerçekten güzel bir tatlı.. bi tek margarin farklı geldi bana ben kullanmıyorum.. minik hanımada afiyetler olsun. sevgilerimle

    YanıtlaSil
  3. tatlı yeme krizimi hala bastıramışken:)
    ohhh miss mübarekk..
    :)
    ellerine sağlık baharcım..
    huzur dolu hafta sonları.
    :)

    YanıtlaSil
  4. ellerinize sağlık..çok güzel görünüyor,şekerler çok yakışmış..Bende en üstüne kaymaklı kremşanti yapıp koyuyorum..kaymaklı ekmek kadayıfı gibi oluyor,tavsiye ederim..sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. elinize sağlık çok güzel gözüküyor..

    YanıtlaSil
  6. gecen bende yaptim canim
    cok güzel oluyor gercektende :-))

    sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. görüntü harika ellerine sağlık arkadaşım mutlu hafta sonları..

    YanıtlaSil
  8. Ellerine sağlık canım çok güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  9. ŞAHANEE GÖRÜNÜYOR..ELLERİNE SAĞLIK CANIM..SEVGİLER

    YanıtlaSil
  10. Çok severimm o karamel tadı ne hoştur pek de şık olmuşlar ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  11. Ellerinize saglik, o ac kedilere afiyetler, helal-i hos olsun, bizde de var o kedilerden bir tane..:) Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  12. ellerine sağlık baharcım harika görünüyor.

    YanıtlaSil
  13. Pek guzel gorunuyor ellerinize saglik.

    YanıtlaSil
  14. bu aralar çikolatalısını yapmak aklımda ellerine sağlık hem nefis hem de pıratik
    güzel bir hafta sonu dileklerimle...

    YanıtlaSil
  15. canım ellerine sğalık yazın ben çok yaparım bu tatlıyı meyvalarla çok hafif oluyor. ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  16. Ellerine sağlık Bahar'cım.Kızına da afiyet şeker olsun.Mutlu hafta sonları:)

    YanıtlaSil
  17. İnciler çok yakışmış, bu nefis tatlıya. Ellerine sağlık arkadaşım, sevgiler:))

    YanıtlaSil
  18. bu tatlıdaki karamel tadını seviyorum bende ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  19. kesinlikle göze ve damaga hitap ediyor ellerinize sağlık bahar hanım

    YanıtlaSil
  20. Seni bilmem ama ben küçükken aynı senin minik gibiydim. Evde mızmız, herşeyi seçen ben komşularda ne yesem diye bakarsım :)) Annem sinir olurdu :) Çocuk olmak böyle birşey sanırım.

    Etimek tatlın harika görünüyor, ne güzel süslemişsin canım, ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  21. Baharım ben pek severim etimek tatlısını. Ellerine sağlık bir tanem. Nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
  22. geçmişin lezzetlerinden ama daha çok 90 ların sonu ve 2000 lerde yükselişi diyebiliriz.Ellerinize sağlık gayet nefis.

    YanıtlaSil
  23. Baharcım daha bugün yapabildim ma baya geç denediğim için pişman oldum.harika bir tatlı ve ayrıca senin tarif edişinde çok tatlı ...şeker eridikten sonra su katınca şeker donuyor panik yapmayın yazmasan ben baya bi panik olurduum heralde..ellerine ve emeğine sağlık canım teşekkürler

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.