13 Ocak 2011 Perşembe

Soğanlı Beşamel Soslu Milföy


Kolay ve değişik bir lezzet.
Malzemeler:10 adet milföy için
  • 10 adet milföy hamuru
  • 3 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı beyaz peynir
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağ
Beşamel Sos:
  • 1 su bardağı süt 
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
Arası için :
  • 1 su bardağına yakın rendelenmiş kaşar peynir
  • Üzerine sürmek için 1 yumurta sarısı
Yapılışı:
  • 3 adet kuru soğanı zeytin yağ ile kavurun.
  • Diğer bir tarafta beşamel sosu pişirin.
  • Kavurduğunuz kuru soğanı ve 1 yemek kaşığı beyaz peyniri beşamel sosa karıştırın.
  • Milföy hamurları merdane ile biraz açın.
  • Fırına dayanıklı kapları yağlayın ve açtığınız milföyleri yerleştirin.
  • Ortasına beşamel soslu karışımdan paylaştırın.Rendelenmiş kaşar peynir serpiştirin.
  • Milföylerin kenarlarını kapatın.
  • Üzerine yumurta sarısı sürün fırında kızarana kadar pişirin.
Ben yarısını milföylerin ortasına koyup bohça şekli verdim.İki türlüde güzel oluyor.






Afiyet olsun...

7 yorum :

  1. Ellerinize sağlık.
    Değişik bir tarif soğanla beşamel sos buluşması sanırım lezzetli olmuştur.
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. çok değişik ve çokta güzel olmuş arkadaşım.ellerine sağlık.hayırlı cumalar.

    YanıtlaSil
  3. banada değişik geldi harika görünüyorlar ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  4. banada değişik geldi harika görünüyorlar ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  5. Teşekkür ederim yorumlarınız için.
    Hayırlı Cumalar diliyorum...
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. canım ellerine sağlık değişik ve lezzetli bir tarif sunmuşsun bizlere..

    YanıtlaSil
  7. cok deigisk bir tarif olmus gercekten, "soganli besamel sos" denemek istersen
    http://lamamutfakta.blogspot.com/2010/12/cok-guzel-bir-tavuk-yemegi.html goz at ;)

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.