Elma ile karamelin müthiş uyumunu bilirmisiniz? Enfes bir kek hazırladım sizler için.
Masamız Eşimin Kuzeninin nişan bohçaları için hazırlanmıştı.Kekin tarifi ile başlayalım o vakit.
Sevgiyle kalın.
Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 150 gr yumuşak tereyağı
- Yarım limon suyu
- 1 paket vanilya
- 1 limon kabuğu rendesi
- Yarım su bardağı süt
- 2,5-3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
Elmalı Harcı İçin:
- 4 büyük Elma
- 1 su bardağı kuru üzüm
- 3 yemek kaşığı kahverengi şeker (yada 3-4 yemek kaşığı pekmez)
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı kıyılmış fındık
Yapılışı:
- Yumurta ve şekeri mikser ile çırpın.
- Tereyağını ilave edin devam edin çırpmaya.
- Un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeleri ekleyin.
- Yavaş yavaş un ile birlikte kabartma tozunu ekleyin.
- Yuvarlak yada kare fırın kabını tereyağı ile yağlayın.
- Kek hamurunu kalıba boşaltın.
- Kuru üzümleri 20 dk sıcak suda bekletin süzün ve kağıt havlu üzerine alın.
- Kuruladıktan sonra bir kaba üzümleri ekleyin.
- Elmaların kabuklarını soyun ve küçük küp şeklinde doğrayın.
- Tarçın,vanilya ve kıyılmış fındığı ekleyin.
- Karışımı kekin üzerine yayın.
- En üste kahverengi şeker serpiştirin.
- Kaşık ile hafif üst malzemeyi kek hamurunun içine doğru itin.
- 160 derece fırında pişirin.
- Fırından çıktıktan sonra soğumasını bekleyin.
- Servis etmeden önce üzerine karamel sos gezdirin.
- Kent Boringer karamel sos için buraya bakabilirsiniz.
Ellerin dert görmesin Baharımm enfes olmuş canım
YanıtlaSil