24 Mart 2016 Perşembe

Tam Buğday Unlu Havuçlu Kek



Havada yağmur varsa mutfakta kek olmalı mutlaka.Havuçlu bol lezzetli bir kek bu mutlaka deneyin sizde.

Sevgiyle kalın.


Malzemeler:

  • 2 yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 125 gr yumuşak tereyağı
  • 1 paket vanilya Kent Boringer
  • 1 paket kabartma tozu Kent Boringer
  • 1,5 su bardağı tam buğday unu Kalecik
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 1,5 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
  • 1 portakalın suyu
  • 3 büyük havuç rendesi
  • Un (kıvamına yetecek kadar ) 

Yapılışı:
  • Yumurta ve toz şekeri mikser ile 5 dk çırpın.
  • Tereyağını ekleyin ve krema kıvamına gelene kadar çırpmaya devam edin.
  • Tarçın,portakal suyu,rendesi,havuç rendesini ekleyin karıştırın.
  • Tam buğday unu,vanilya ve kabartma tozunu ilave edin.
  • Yavaş yavaş un ilave ederek tüm malzemeyi karıştırın.
  • Kullanacağınız kalıbı tereyağı ile yağlayın ve hafif un serpin.
  • Ben sufle yapılan folyo kalıplarda hazırladım.
  • Kek karışımını boşaltın.
  • 150 derece ısınmış fırında kürdan testi yaparak pişirin.
  • Soğuduktan sonra pudra şeker serpiştirin ve servis edin.
  • İster sos hazırlayın isterseniz bir top vanilyalı dondurma ile sunum yapın.

2 yorum :

  1. Nefis görünüyor. Sunumunuz da çok şık olmuş. Ellerinize sağlık.
    http://gumussini.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. İşte bu! ellerinize sağlık... yolculukta da insanın canı bir başka çekiyor bunlardan:))))

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.