30 Aralık 2015 Çarşamba

Dereotlu Kabak Çorbası



Madem kar geliyor sıcak çorbalara giriş yapalım.Nefis bir Kabak Çorbası.

Sevgiyle kalın.


Malzemeler:

  • 2 adet kabak
  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım türk kahve fincanı zeytinyağı
  • 5 su bardağı su 
  • Tuz,karabiber
  • Çeyrek demet dereotu

Yapılışı:
  • Kabakların kabuklarını soyun ve dilimleyin.
  • Tencereye alın üzerine suyu ekleyin.
  • Kabaklar yumuşayana kadar haşlayın.
  • Blender dan pürüzsüz olana kadar geçirin.
  • Başka bir tarafta tencereye zeytinyağını ekleyin.
  • Un ilave ederek kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Yavaşça kabak suyunu ilave edin.
  • Çırpıcı yardımı ile sürekli çırparak karıştırın.
  • Tuz ve karabiber ilave edin.
  • Koyulaşana kadar pişirin.Kıvamını sıcak su ile ayarlayabilirsiniz.
  • Ocaktan indirdikten sonra ince kıyılmış dereotu ekleyerek servis edin.
  • Unlu çorbalar bekledikçe koyulaşır.Isıtırken çok az sıcak su ekleyerek kıvamını açabilirsiniz.

2 yorum :

  1. Her öğlen mercimek veya ezogelin çorbası içmek zorunda kalan bünyem ne bayram eder bundan yapsam :) Yapacağım da.
    Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba,
    Çok severim kabağın her halini:)Elinize sağlık.
    Ben de beklerim.
    fulyapimlezzetler.blogspot.com
    Sevgiler...

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.