13 Kasım 2015 Cuma

Fındıklı Un Kurabiyesi



Herkes tarafından sevilen bir lezzet Un Kurabiyesi.Cevizli yada fındıklı.Siz nasıl severseniz.

Sevgiyle kalın.


Malzemeler:

  • 250 gr yumuşak margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri (Kent Boringer)
  • 4 yemek kaşığı mısır nişastası ( Kent Boringer)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ince kıyılmış Fiskobirlik Fındık
  • Yeteri kadar Kalecik Un

Yapılışı:
  • Un ve fındık hariç tüm malzemeleri derin bir kabın içerisine alın.
  • Yoğurmaya başlayın.
  • Yavaş yavaş un ilave ederek yumuşak bir hamur hazırlayın.
  • Fındık ilave edin.
  • Dilediğiniz şekilde hazırlayın.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • 180 derece önceden ısınmış fırında beyaz kalacak şekilde pişirin.
  • Soğuduktan sonra pudra şekeri serpiştirin.

4 yorum :

  1. Merhabalar, fındıklı un kurabiyeniz çok leziz ve çok iştah açıcı görünüyor. Çok beğendim. Ellerinize, emeğinize sağlık.

    Saygılarımla

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık canım. nefis görünüyor bu kurabiyeler..

    YanıtlaSil
  3. Merhaba, kurabiyeniz pişirildikten sonra dondurucuda saklanabilir mi

    YanıtlaSil
  4. Merhaba tabiki saklanabilir.

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.