16 Ocak 2015 Cuma

Vişneli Magma Kek


Sevgili PelinChef'in güzel tariflerinden denedim sizler için.Kreması ile pişen kek.Umarım dener ve beğenirsiniz.

Mutlu ve keyifli bir hafta sonu diliyorum.


Malzemeler:

  • 3 yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 limonun ince rendelenmiş kabukları
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Kreması İçin:
  • 1 paket labne peyniri 200 gr
  • 5 su bardağı süt
  • 7 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı un

Sosu İçin:
  • 2 su bardağı çekirdekleri çıkarılmış vişne
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım çay bardağı su

Yapılışı:
  • Önce kremayı hazırlayın ve soğutun.
  • Labne peyniri hariç krema malzemelerini tencereye alın ve çırpın.
  • Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  • Daha sonra labne peynirini ekleyin ve mikser ile çırpın.
  • Kek için yumurtaları toz şeker ile çırpın.
  • Karışıma süt,yağ,limon kabuğu ve vanilyayı ekleyin.
  • Başka bir kasede un ve kabartma tozunu karıştırın.
  • Ve unu ilave ederek 1 dk daha karışımı karıştırın.
  • Bu keki 26 cm lik yuvarlak bir kalıba boşaltın.Kalıba yağlı kağıt kullanabilirsiniz.
  • Keki kalıba döktüğünüzde hamurun seviyesi çok yüksek olmuyor.
  • Kremayı ekleyince hamur yükseliyor.
  • Hazırladığınız kremayı kepçe ile alarak 5-6 noktasına koyun.
  • Krema fazla gibi geliyor ama değil hepsini koyun.
  • Kalıbı önceden ısıtılmış 180 derece fırına koyun.
  • 50 dk üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Sos için tencereye vişneleri ve şekeri koyun.
  • Kısık ateşte vişneler yumuşayana kadar pişirin.
  • Nişastayı küçük bir kasede yarım çay bardağı su ile karıştırın.
  • Tencereye ekleyin ve hızlıca karıştırarak karışıma yedirin.
  • Üzeri göz göz olunca ocaktan indirin ve soğumaya bırakın.
  • Servis etmeden önce hem keki hem de sosu ayrı ayrı soğutun.
  • Servis etmeden önce sosu ilave ederek servis edin.

9 yorum :

  1. Harika olmuş muhakkak deniycem eşim bayılacak çok sever. Ellerine sağlık Baharım...

    YanıtlaSil
  2. Günaydın Canım, bloglar arasında yorum bırakma ve takibe alma etkinliği başlatıldı 31 Aralık 2015 tarihine kadarı.Hem haberdar edeyim hemde etkinliği desteklemiş olayım dedim. Çok güzel iştah açıcı görünüyor ellerinize sağlık. Takibimdesin bende beklerim sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık canım vişneli kekin çok lezzetli görünüyor, notlarımı aldım bende yapmaya başlayacağım birazdan

    YanıtlaSil
  4. olsada yesem dedim canım.nefis görünüyor.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Mmmmmmmhhhhhh çok nefis görünüyor,ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. enfes görünüyor canım ellerine sağlık..
    afiyetle..

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık Baharcım…
    Nefis görünüyor mağma kekin…
    Afiyetler olsun…
    Sevgilerimi bıraktım…

    YanıtlaSil
  8. Bahar'cığım harika görünüyor..Ellerine sağlık olsun..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. Ellerine sağlık harika olmuş ben de kakaolusunu yapmıştım sevgiler

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.