14 Kasım 2014 Cuma

Mutfak Robotlarının Temizliği Ve Bakımı Nasıl Yapılmalı?



Mutfak robotlarının temizliği ve bakımı nasıl yapılmalı?

Mutfağımızdaki en büyük yardımcılardan biri olan mutfak robotları, yemek hazırlamayı kolay hale getiren yegane ürünlerden biri. Doğrama, rende, dilimleme ve yoğurma gibi işlemleri normalden daha kısa sürede yapan bu küçük ev aletleri, yemekleri hızlı ve pratik bir şekilde hazırlamanızı sağlıyor. Tek olumsuz yönü, büyüklüğü ve fazla enerji harcaması. Geniş hacmiyle biraz fazla yer kaplayan mutfak robotlarının kullanımı kadar temizliği ve bakımı da önemli. Hal böyle olunca mutfak robotlarının temizliği ve bakımı için pratik bilgileri sizler için bir araya getirdik.

Öncelikle robotu temizlemek için parçalara ayırmanız gerekecek. Bu işlemi yaparken bıçaklara dikkat edin. Bu bıçaklar aşırı keskin olduğundan bir yerinizi yaralayabilirsiniz. Ayrıca bu işlem sırasında aletin fişten çekili olduğuna emin olun.
* Robotun çıkarılabilir aksesuarlarını suda uzun süre bekletmeniz de doğru değil. Bu şekilde paslanabileceği gibi keskinliği gidebilir. Bu sebeple hemen yıkamanızda fayda var.
* Büyük mutfak robotlarından birine sahipseniz, gövdesinin suyla temas etmemesine özen gösterin. Sık sık kuru bezle tozunu alabilirsiniz.
* Robotun aksesuarlarını sakın bulaşık makinesinde yıkamayın. Yalnızca kabını makinedeyıkayabilirsiniz.  Diğer ekipmanları elde yıkamanız önerilir.
Her kullanımdan sonra aksesuarları sabunlu ılık suyla temizleyerek bakımını yapabilirsiniz. 

Aşındırıcı kimyasallar, parlatıcılar ve sert yüzeye sahip bulaşık tellerinden kaçının.
Bu önerilere uyarak hem hijyenik, hem de kullanışlı bir mutfak robotuna sahip olabilirsiniz. Mutfak robotunuzu yenileme niyetindeyseniz Beko’nun birbirinden güzel ve çok amaçlı mutfak robotu modellerini tercih edebilirsiniz. Mutfak robotu, doğrayıcı ve blenderseçenekleriyle bayanların mutfaktaki en büyük yardımcısı olan Beko’nun diğer küçük ev aletleri ve beyaz eşya ürünleri için www.beko.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.