31 Ekim 2014 Cuma

Fiskobirlik

Ülkemizde üretilen fındığın işlenmesi suretiyle ürün kalitesini ve çeşitliliğini artırmak, damak zevkine yeni tatlar sunmak, ham madde, yarı işlenmiş ve mamul ürünlerle ülke ekonomisine daha büyük katkı sağlamak amacıyla Fiskobirlik tarafından 1981 yılında "Entegre Fındık İşleme Tesisi" olarak kurmuştur. 2002 tarihinde anonim şirket statüsünü alan EFİT, Fiskobirlik iştiraki olarak faaliyetlerine devam etmektedir.

Giresun'da toplam 127.000m² alan üzerine kurulu tesiste, idare binası, tartı ünitesi, 2.200 ton kapasiteli ön silo , 2.000 ton kapasiteli tasnifli silo, fındık kırma fabrikası, iç fındık silosu, fümigasyon ünitesi, fındık işleme ve paketleme fabrikası, kalite kontrol laboratuvarı, sosyal tesisler, depolar ve lojmanlar yer almaktadır.

Entegre Fındık İşleme Tesisi'nin en büyük ve en önemli ünitesi "Fındık İşleme Fabrikası"dır. 6.120m² alan üzerine kurulu olan bu fabrikanın yıllık işleme kapasitesi (günde 8 saat ve yılda 300 gün olarak) 33.420 ton iç fındıktır.

Entegre Fındık İşleme Tesisi'nde bütün işlemler otomatik olarak yapılır. Bu fabrika, yeni ünitelerin devreye girmesine de olanak verecek şekilde dizayn edilmiştir.

1 yorum :

  1. Çocukluğum Fiskobirlik Fındık Ezmesi ile geçti. Rahmetli babam çok alırdı. Afiyet olsun..

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.