20 Ekim 2014 Pazartesi

Bal Kabaklı Kremalı Pasta



Yapılışı hem kolay hemde lezzetli nefis bir pasta.Tabi kabakları temizleyip dilimlemek dışında :) 

Evet bana da o kadar zor geliyor ki bu işlem.En iyisi temizlenmiş ve dilimlenmiş kabaklar tercih edin.

Keyifli bir hafta diliyorum.


Malzemeler:
  • 1 kilo dilimlenmiş bal kabağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yeteri kadar pötibör bisküvi
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt

Yapılışı:
  • Dilimlenmiş temizlenmiş bal kabaklarını tencereye alın.
  • Üzerine toz şeker ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin.
  • Pişen kabakları soğuması için bir kenara alın.
  • Çatal yardımı ile iyice ezin.
  • Bisküvileri elinizle kırın ve kabakların üzerine ekleyin.
  • Kıvamına gelene kadar bisküvi ekleyerek yoğurun.
  • Streç film ile dikdörtgen bir kalıbınızın zeminini kaplayın.
  • Kıvama gelen tatlıyı tepsinin zeminine elinizle düzgün bir şekilde yayın.
  • Krem şantiyi süt ile çırpın ve tatlının üzerine yayın.
  • 3-4 saat buzdolabında bekletin.
  • Daha sonra streç filmin bir kenarında tutarak ikiye katlayın.
  • Dilimleyerek üzerine ceviz,hindistan cevizi ilavesi ile servis edin.

2 yorum :

  1. En sevdiğim pasta arasına birazda ceviz.mımmm nefis olur..ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Kışın bolca tüketilmeli bu tatlı eline sağlık canım

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.