11 Şubat 2014 Salı

Portakallı Pelte


Biraz sıkılsam kendimi dinleyebildiğim ve keyif aldığım tek yer mutfak.Bazı bayanlar için bu çok hoş olmasa da benim için durum epey farklı.

Hazırlamaktan,pişirmekten ve sunmaktan oldukça mutlu oluyorum.Bu da benim ruh halimi fena halde değiştiriyor.Size de tavsiye ederim :)

Keyif dolu bir hafta diliyorum.


Malzemeler:
  • 3 su bardağı taze sıkılmış Portakal Suyu
  • 1 türk kahve fincanı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı silme mısır nişastası
  • 1 paket vanilya

Yapılışı:
  • Derin bir tencereye portakal suyu,nişasta,toz şeker ve vanilyayı ekleyin.
  • Çırpıcı yardımı ile iyice çırpın.
  • Ocağın üzerine alın ve muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin.
  • Kıvamın akışkan olmalı bekledikçe daha koyulaşıyor.
  • Nişastayı yoğun koymayın çok katı olur ve tadını alamazsınız.
  • Pişen pelteyi kuplara paylaştırın ve soğuduktan sonra servis edin.

Sunumda kullandığım tabaklarım Keramika Seramik - Kuplar Gürallar ArtCraft - Masa Örtüsü Apolena Home.

2 yorum :

  1. Pek güzel görünüyor eline sağlık.

    YanıtlaSil
  2. şahane,bir portakal sevdalısı olarak hemen not aldım,yapılacak

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.