8 Şubat 2014 Cumartesi

Hurmalı Bonbon



Bir iki gün paylaşım yapmadığım zaman sanki uzun yıllar blogu ihmal etmişim gibi geliyor. :)

Blogumu ve sizleri çok seviyorum.İyi ki blog yazıyorum.O kadar severek yazıyorum ki belki hissedebiliyorsunuz.

Blogum 3.yaşını doldurmuş hatta bir kaç ay geçmiş bile :)Nice uzun yıllar blog yazmayı hayal ediyorum.Umarım öyle de olur.

Malum yarı yıl tatili,herkes gibi bizde tatilimizi yaptık ve evimize döndük.Anneanneler ve Babaannelere gittik.Çok tatil sayılmaz ama yine de uzun bir zaman evden ayrı kalınca öyle hissediyor insan.

Aynı şehirde yaşasak da okul zamanı çok fazla ziyarete gidemiyoruz.Yatıya kalmak neredeyse zor.Bizde tatili fırsat bilerek bolca vakit geçirdik.

Pazartesi okullar başlıyor.Sanırım bizim de silkelenme zamanımız geliyor.

Keyifli bir pazar günü diliyorum.


Malzemeler:

  • 1 paket Hurma
  • 1 adet Portakal (suyu ve kabuğu)
  • Pötibör Bisküvi yada kakaolu kek (Yeteri kadar)
  • Yarım su bardağı ceviz
  • 1 türk kahve fincanı hindistan cevizi
Bulamak için : 1 kase hindistan cevizi-1 paket bitter çikolata


Yapılışı:
  • Hurmaları sıcak suyun içerisinde 30 dk bekletin ve suyunu süzün.
  • Daha sonra çekirdeklerini çıkarın.
  • 1 adet portakalın suyunu sıkın ve kabuğunu rendeleyin.
  • Cevizi ince ince kıyın ve ekleyin.
  • Hindistan cevizini ilave edin.
  • Rondodan geçirilmiş bisküvi yada kek kırıntısı ekleyerek ele yapışmayacak kıvama getirin.
  • Küçük parçalar koparın ve avucunuzun içinde yuvarlayın.
  • Bitter çikolatayı benmari usulü eritin.
  • Bonbonları önce çikolataya sonra hindistan cevizine batırın.
  • Servis edin.

9 yorum :

  1. Hurma ?? Nefisss... ellerinize sağlık. Hem şık hem şifa. . Daha ne olsun. . Çok Sevdim.

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık arkadaşım tam bir enerji bombası hazırlamışsın.Sevgili Bahar sana birşey sormak istiyorum.Ben de Facebooka dahil oldum fakat bloğumda seninki gibi göstermek istiyorum ama nasıl bilmiyorum lütfen bana yrdımcı olurmusun?

    YanıtlaSil
  3. Ben de diyordum ki Bahar Hanım uzun zamandır yazmıyor,sonra aklıma geldi-okullar tatil,tatile çıkmışlardır :)
    Hurmayı ısladıktan sonra rondodan mı geçiriyoruz?
    Firdevs

    YanıtlaSil
  4. Çok teşekkürler Firdevs hanımcım,tatil bitti nasipse buradayız artık.Hurmalar sıcak suda yumuşuyor zaten rondoya gerek yok.

    YanıtlaSil
  5. Tam bir bomba olmuş..Çok lezzetli ve şık görünüyorlar..Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  6. Çok lezzetli görünüyorlar!

    YanıtlaSil
  7. 1 Paket hurma derken. Kac tane hurma kullaniliyor acaba? Ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  8. ellerine saglik .güzel görünüyrlar.sevgilr

    YanıtlaSil
  9. 300-350 gr Hurma ile hazırladım.Ne kadar çok isterseniz hurma miktarı artabilir.

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.