2 Temmuz 2013 Salı

Kabak Haşlama


Hem hafif hem de sağlıklı bir salata.Taze,küçük kabaklar ile yaparsanız tadına doyum olmuyor.

Afiyetle.

Malzemeler:

  • 1 kilo küçük taze kabak
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım türk kahve fincanı zeytin yağ
  • 1 adet limonun suyu

Yapılışı:
  • Kabakları yıkayın.
  • Kabuklarını soymadan ortadan ikiye ve sonra dörde bölün.
  • Daha sonra ikiye bölün ve tencereye alın.
  • Üzerine hafif gelecek şekilde su ekleyin haşlanmaya bırakın.
  • Sarımsakları rendeleyin limon suyu ve zeytin yağ ile sos hazırlayın.
  • Haşlanan kabakların suyunu süzün ve sosu üzerine gezdirin.
  • İnce kıyılmış dereotu serpiştirin ve servis edin.
  • Kabaklar mutlaka küçük taze kabak olmalı.

Keramika ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.

5 yorum :

  1. Canım ellerine sağlık...
    Sağlıklı ve leziz bir yemek olmuş...
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  2. Baharcım kalp kalbe karşıymış bende,daha dün yaptım..Süper oluyor,gerçi kabağın herhali benim kabulüm ama..ellerine sağlık,her zamanki gibi süper..

    YanıtlaSil
  3. Baharcım bu tam bana göre ,diyetlik ve yazlık bir yemek olmuş.. ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  4. Kabak olsun da hangi tarif olursa olsun bayılırım....Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  5. Bu salatayı yaparken biraz da havuç haşlıyorum ikisi bir arada şahane oluyor ;)

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.