21 Mayıs 2013 Salı

Patlıcan - Biber Ezme



Közlenmiş sebzeler ile yapılan bütün yiyecekler de bir lezzet mutlaka vardır.Köz kokusudur yada lezzeti arttıran.

Hem kolay hemde lezzetli bir meze için vakit kaybetmeye gerek yok.Hemen denemelisiniz.


Malzemeler:

  • 1 büyük topan patlıcan
  • 4 adet kırmızı kapya biber
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz,karabiber,pul biber,kimyon,kuru nane
  • 1 çay bardağına yakın zeytin yağ
  • 4 diş sarımsak

Yapılışı:
  • Patlıcan ve biberi közleyin kabuklarını soyun.
  • Mutfak robotuna bütün malzemeleri alarak püre haline getirin.
  • Servis edin.
  • İsteğe bağlı olarak baharat ilavesi yapılabilir.



Keramika ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.

13 yorum :

  1. Karnım aç ama benim şu an da.Canımmm ya çok canımmm istedi ne güzel olmuştur ellerine sağlık ben de yapacağımm ,sevgi ile kal:)

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel bir blog yapmışsınız sizi tebrik ediyorum. Ben de kendi sitemde bu tür tarifler paylaşmayı planlıyorum ama daha çok sağlıklı beslenme üzerine siteme uğrarsanız sevinirim...

    YanıtlaSil
  3. Çok çok lezize benziyor ben bu tarzı hiç denememiştim. En yakın zamanda deneyeceğim..:))
    Teşekkürler..:))

    YanıtlaSil
  4. http://www.saglikliyemekler.net/2013/05/kozde-patlcan-meze-biber-meze-tarifi.html

    Aşağıda linkinizi paylaştım umarım bir sorun olmaz :) İyi geceler dilerim...

    YanıtlaSil
  5. ımmhh nefiss ellerine sağlık baharcımm..

    YanıtlaSil
  6. Ayyy eminim süper olmuştur, hemen denemem lazım, ellerine sağlık, sevgiler

    YanıtlaSil
  7. enfes olmuş baharcım sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. Sebzeleri közlemek gerçekten ayrı bir lezzet katıyor,eline sağlık.

    YanıtlaSil
  9. Merhaba ellerinize saglik cok güzel ve enfes görünüyor bende bu tarifi uygulamak istiyorum,tarifte topan patlican yazmisiniz acaba bostan patlicanla da yapilirmi? sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  10. Baharcım bunu ben de deneyeceğim.ellerine sağlık canım.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  11. Eline sağlık çok güzel bir iştah açcı sevgiler..

    YanıtlaSil
  12. Hmm böylesi harika olmalı. Normalde biberi içine doğrardık biz ama böyle çok daha lezzetli olsa gerek, bol biberli hem de. Bayıldım bu tarife. Deneyeceğim. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.