4 Ocak 2013 Cuma

Peynirli Simit Poğaça



Öyle güzel bir duygu ki blog yazmak.

Her yeni güne en güzel yorumlar ile uyanmak,övgü dolu mailler,mesajlar almak.
Her yeni tarif de heyecanlanmak,mutlu olmak.

Blogum 2.yaşında artık.Ve Rabbim nasip ettiği sürece de bende burada sizlerle en güzel paylaşımları,en güzel dostlukları paylaşmaya talibim.

Ve ben her geçen gün "iyi ki blog yazıyorum"diyebiliyorum.Olumlu olumsuz her şeye inat.
Daha nice dostluklar,arkadaşlıklar,kardeşlikler edinip en güzel duyguları paylaşmak ümidi ile.

Son olarak destek olan,takip eden,okuyan,bütün samimiyeti ile yanımda olan herkese kocaman teşekkürler.

İyi ki varsınız...

Tarife gelecek olursak,ilk gördüğüm zaman "işte bu" hemen denemeliyim dediğim ve hislerimin beni yanıltmadığı muhteşem bir lezzet.Sevgili Aylin'in özenle hazırladığı tariflerinden biri.Kesinlikle denemenizi ve favorilerinize eklemenizi öneririm.

Mutlu,keyif dolu bir hafta sonu diliyorum.

Malzemeler: 20 adet 

  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 20 gr yaş maya (1 paket instant maya kullandım)
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 100 gr tere yağ yada margarin
  • 1 yumurta
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı un
Üzeri için:
  • 3 yemek kaşığı pekmez
  • 3 yemek kaşığı su
  • 1,5 çay bardağı kavrulmuş susam
İç malzemesi:
  • 250 gr yağlı lor
  • Yarım demet ince kıyılmış maydanoz


Yapılışı:
  • Malzemeleri oda sıcaklığına getirin.
  • Sıvı malzemeleri yoğurma kabına alın.
  • Yaş maya kullanıyorsanız sıvıların içinde mayayı eritin ve 10 dk bekletin.
  • Instant maya kullanıyorsanız un ile birlikte ilave edin.
  • Sıvı malzemelerin üzerine tere yağ ve yumurta ekleyin.
  • Un ilave ederek hamuru hazırlayın.
  • Üzerini nemli bir bezle örtün ve 20 dk ılık bir ortamda mayalanması için bekletin.
  • Bu arada iç harcı hazırlayın.
  • Derin bir kabın içinde su ve pekmezi karıştırın.
  • Hamuru 20 eşit bezeye ayırın.
  • Her bir bezeyi tezgahın üzerinde yuvarlayın ortasını çukur yapın ve iç malzemeyi koyun.
  • Kenarlarını birleştirerek oval şekil verin.
  • Birleştirdiğiniz kenar yukarı bakacak şekilde bastırın ve çevirin.
  • Önce pekmezli suya oradan susama batırın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Bıçak ile ikişer çizik atın.
  • 40 dk bekletin.
  • 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.


Keramika ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.

51 yorum :

  1. Şahane ötesi bir güzellik ellerine sağlık canımmm..

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık. Bahar hanım tabiki başarılısınız .Bu yazalığı ve yemek yapmayı seven herkee özen göstererek yapıyor izlediğim bloğlar arasında herkes bu işi seviyor ve çok güzel paylaşımlar yayınlıyorlar. Afiyetler olsun. Ayrıca kaynak belirtmeniz çok çok takdire şayan. sİMİT poğaçayı yapmayan bir ben kaldım herhalde:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yemek sevgi ister severek yapmak ister,mutlaka deneyin
      sevgiler

      Sil
  3. Baharcigim yaaa...aksam aksam yapistim ekrana, gercekten sahane görünüyor bu pogacalar, haftasonu hemen deneyecegim, sevgileirmle

    YanıtlaSil
  4. denicem ben bunu inşaAllah
    nefis gözüküyor
    eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  5. daha nice güzel senelere,güzel tariflere...iyiki varsınız ve bu güzel,keyifli blogu yazıyorsunuz,bizlerle paylaşıyorsunuz..yüreğinize ,ellerinize sağlık..bu arada simit poaçaya bayıldım..çok nefis olmuşlar..sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler güzel dilekleriniz için sevgiler

      Sil
  6. Elinize saglik.neden yas maya kullanmadiniz, instant maya daha mi ii sonuc veriyo bu tarifte

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır evde yaş maya olmadığı için kullandım.
      sevgiler

      Sil
  7. Lezzet ve yeniliklerle dolu blog yaşınızı kutlarım. O güzel sofralarınızdan ve tariflerinizden mahrum bırakmayın dilerim.
    Denemeye değer görünüyor simit poğaça ;)

    YanıtlaSil
  8. baharcım bloğunun yeni yaşı kutlu olsun.. nice uzun senelere hep beraber inşallah.. poğaçalarda nefis olmuş gerçekten.. sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  9. elinize sağlık...çıtır çıtır mis :)

    YanıtlaSil
  10. evet bu tarifi bende çok beğeniyorum görüntüsü çok güzel duruyor eminim tadıda öyledir. en kısa zamanda denemk umuduyla... ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  11. Tek kelimeyle harika...
    Sabah kahvaltıda yapmak şart oldu bu görüntüyü görüp tadına bakmamak ayıp olur. Daha nice seneler bu güzel tarifleri paylaşman dileği ile.

    Ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. nice senelere canım..bende seni ilgiyle ve beğeniyle takip ediyorum:))poğaçalar nefis ellerine sağlıkkk sevgiler:))

    YanıtlaSil
  13. fotoğraftan belli ne kadar güzel oldukları :)ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  14. Ellerinize sağlık.. çok nefis görünüyor. Blogunuzun ikinci yaşı kutlu olsun. Daha nice seneler lezzetli paylaşımlarla hep birlikte oluruz inşallah.. Görüşmek üzere sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  15. Baharcım ellerine sağlık nefis olmuş sevgiler...

    YanıtlaSil
  16. ellerine sağlık canım çok güzel.
    Antalyada kumru poğaça diyoruz bende çok severim.
    aldım çayımın yanına:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım kumru dan biraz daha yumuşak bu
      sevgiler

      Sil
  17. nice güzel ve keyifli blog yaşlarınıza işallah! gerçekten çok keyifli bişey blog yazmak:))) yine çok güzel bir tarif yayınlamışsınız, çok severim ben de bu tarz poğaçaları ellerinize sağlık!

    YanıtlaSil
  18. Blogunuzun 2. yaşı hayırlı olsun nice yıllara diyorum ve tavsiyenize uyup bunu deneyeçeğim mutlaka,eliniz dert görmesin canım

    YanıtlaSil
  19. daha nice yıllara baharcığım
    iyiki yazıyorsun ve ben de seni iyiki takip ediyorum
    kar gibi sayfanda mis gibi tariflerinle bana bu işte daha iyi olmam konusunda ilham verenlerden biri oluyorsun
    abartmıyorum bütün içtenliğimle söylüyorum.
    yine müthiş bir tarif
    of olsa da yesem
    eline sağlık
    kal sağlıcakla...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım çok teşekkür ederim ne güzel sözler böyle.
      sevgiler

      Sil
  20. ben her paylaşıma yorum yapamasam da sıkı takipçinizim :) tam gaz devam lütfen
    ayrıca bu simit poğaçalar beni mest etti , fazla kilo alma problemi olmasa her daim mayalı hamur işi yapabilirim ama 4 aylık gebeyim ve dikkat etmem lazım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bebek mi geliyor?
      teşeşkkürler canım sevgiler

      Sil
  21. ben her paylaşıma yorum yapamasam da sıkı takipçinizim :) 2. yılınız kutlu olsun tam gaz devam lütfen ...
    ayrıca bu simit poğaçalar beni mest etti , fazla kilo alma problemi olmasa her daim mayalı hamur işi yapabilirim ama 4 aylık gebeyim ve dikkat etmem lazım :))

    YanıtlaSil
  22. Gerçekten nefis olmuşlar arkadaşım ellerine sağlık ayrıca 2.yılın hayırlı olsun nice yılara İnşallah sevgiler...

    YanıtlaSil
  23. yanında sıcacık çayla eminim enfes olur...
    canım ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  24. Nice yıllara bahar hanım. tarifi kısa zamanda bende denemek istiyorum nefis görünüyor...

    YanıtlaSil
  25. baharcım nıce guzelllllll senelere canım benım.))))))))))tarıf super...en kısa zamanda ınsallah denenecek....

    YanıtlaSil
  26. Bu güzel blogun, harika pastaların, ve tariflerin daha uzun yıllar gözlerimizi doyurması dileğiyle canım..

    YanıtlaSil
  27. yapıldı ve bitti bile bütün tariflerinizi deniyorum hepsine yorum yazmasamda şu anda çörek otlu tuzlularınız fırında çayda sobanın üstünde demini alıyor birazda kilo alıyoruz ama ne yapalım türk kadınına yağ yakışıyor

    YanıtlaSil
  28. Canım daha nice yıllar hep tariflerini okuruz burada inşallah:)
    Bu tarifi de mutlaka denemek isterim en kısa zamanda, çocukların en sevdiği yiyecekler!Ellerine sağlık görüntü süper eminim tadı daha da güzeldir, sevgiler:))

    YanıtlaSil
  29. Baharcım blogunun yaş gününü kutlarım daha nice yıllar güzel tariflerin ve paylaşımların olsun canım. Poğaçalar nefis olmuş ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  30. Merhaba sitenizin 2.yaş günü kutlarım.Aslında sizin sessiz takipçilerinizdenim çoğu tariflerinizi deniyorum.Hepsi çok güzel oluyor çok teşekkürler simit poğaçanızı da yaptım tek kelimeyle harika oldu.nice yıllara....

    YanıtlaSil
  31. Bu tarifi bende denedim. Enfes oldular! Blogumda da paylaştım ama yine fazla pişirdim sanırım :))
    Sevgiler..

    http://lagrimas-de-amor.blogspot.com/

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.