19 Ocak 2012 Perşembe

Mayalı Alman Keki


Sevgili Mine hanımın blogunda görünce görüntü aldı beni benden,geçtiğimiz hafta sonu çay daveti için hazırladım.Beğenen de oldu beğenmeyen de.Ben ise orta şekerli.Bir nevi meyveli ekmek aslında.Aynı gün tüketmenizi tavsiye ederim.Bekleyince hoş olmuyor.Denemek isteyenler için tarifi veriyorum.

Malzemeler:

  • Yarım paket yaş maya (20 gr)
  • 4 yemek kaşığı toz şeker 
  • 6 yemek kaşığı ılık süt
  • 2 yemek kaşığı ılık su
  • 6 yemek kaşığı tere yağ (1 yemek kaşığı üzeri için)
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 1 çay bardağı küp doğranmış kuru kayısı
  • 1 çay bardağı karışık kuru meyve
  • 1 paket vanilya
  • 3-4 su bardağı un
Üzeri için:
  • Pudra şekeri
Yapılışı:
  • Yaş mayayı 2 yemek kaşığı su ile eritin.
  • Ilık sütün içerisinde toz şekeri eritin,vanilya ve mayalı suyu ekleyin.
  • 3 su bardağı unu yoğurma kabına alın ortasını havuz yapın.
  • Yumuşamış tere yağını ekleyin.1 kaşık tere yağını üzerine sürmek için ayırın.
  • Mayalı sütü,1 adet çırpılmış yumurtayı ekleyin ve hamuru yoğurun.
  • Ceviz ve kuru meyveleri ekleyin.
  • Yumuşak bir hamur olmalı,tezgahın üzerini unlayarak hamuru yoğurun.
  • Üzerini kapatın ve ılık bir ortamda 2 katına çıkana kadar mayalanmasını sağlayın.
  • Mayalanan hamuru tezgahın üzerinde bir kaç dakika daha yoğurun.
  • Tepsiye yağlı kağıt serin.
  • Uzun dikdörtgen ekmek şekli verin.
  • Kalan 1 yemek kaşığı tere yağını eritin ve üzerine sürün.
  • 20 dk da bu şekilde mayalanmasını bekleyin.
  • 160 derece fırında pişmeye bırakın.
  • Üzeri kızardıktan sonra alüminyum folyo ile kapatarak içinin daha iyi pişmesini sağlayın.
  • Soğuduktan sonra pudra şekeri ile servis edin.
  • İçindeki şeker miktarı bana az geldi,dilerseniz artırabilirsiniz.
  • Ben çok fazla mayalanmasını bekleyemedim,siz mutlaka mayalanma süresine uyunuz.

8 yorum :

  1. bencede görüntü muhteşem ellerine sağlık denemek lazım sevgiler:)

    YanıtlaSil
  2. hımm denemeli galiba ellerine sağlık:)
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. bu goruntu de beni benden aldi.ellerine saglik.cok degisik veguzel bir kek olmus.sevgilerle.

    YanıtlaSil
  4. yeniyil zamanlarinda uzun süre dayanicak sekilde paketlenmis keklerdir ...sadece kuru meyveli tereyaglisi , en güzelide icine kalin bir tabaka halinde sürülmüs marzipanli olanidir (badem ezmeli ) .alman pastalari gercektende muhtesemdir , jelatinden dolayi uzak dursakta ...elinize saglik

    YanıtlaSil
  5. çok eskiden bir keresinde bende denemiştim çok hoşlaşmamıştım ama içindeki malzemeler yediriyor. ellerine sağlık !

    YanıtlaSil
  6. Bizim evde kesin beğenilir. Hafif tatlılara bayılyorlar
    Ellerine sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Biraz teferruatlı bir lezzete benziyor Baharcım; ama eminim sonuç buna değmiştir..Ellerine sağlık ablacım..

    YanıtlaSil
  8. genelde noel bayrami öncesi yenir...ve klasik ve cok yenilen bir kekdir ellerine saglik canim

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.