9 Nisan 2011 Cumartesi

Hardallı-Bezelye Salatası ve Fırında Kızarmış Tavuk


Aslında kendimce bir salata, hani bir şeye başlarsınız da gerisi gelir ya kendiliğinden aynen öyle.Gerçekten mutfak çok sırlı bir yer daldığın zaman o sıra neler çıkıyor neler.Evimi ve küçük de olsa mutfağımı çok seviyorum her yaptığımı severek büyük bir heyecanla yapıyorum.Bu salata da o heyecanlarımdan biri.Körili,Hardal soslu İglo Bezelye Salatası...

Malzemeler:
  • 1 su bardağı İglo Bahçe Bezelyesi
  • Yarım su bardağı İglo Tatlı Mısır
  • 4 küçük patates
Hardal Sos için:
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 3-4 yemek kaşığı mayonez
  • 1 yemek kaşığı tepeleme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı köri


Yapılışı:
  • Derin bir salata kasesine İglo Bezelye ve Mısırı alın.
  • Patateslerin kabuklarını soyun haşlayın ve küp küp doğrayın kaseye alın.
  • Sos için ayrı bir tarafta malzemeleri karıştırın sarımsağı ezin ilave edin.
  • Hazırlanan sosu salata malzemeleri ile karıştırın.




Nefis limon sosu ile fırında kızarmış kekikli tavuk.Bütün bir tavuğu yıkayın ve yarım limon ile güzelce ovun.Küçük bir kabın içerisinde zeytin yağ,kırmızı toz biber,karabiber,tuz ot ve yarım limonu karıştırın.Tavuğun her yerine bu sosu sürün ve kapaklı borcam tenceresine alın.Taze kekik ilave edin.Kapağını kapatın 230 derece fırında kızarana kadar pişirin.



10 yorum :

  1. Canım ellerine sağlık salatanın sosu harika ayrıca o tavukçuk ne güzel kızarmış öyle sevgilerimle iyi pazarlar...

    YanıtlaSil
  2. kesinlikle sana katiliyorum baharcim... mutfak bambaska, sanki bir sanat atölyesi!
    mamalarin enfes görünüyor..ellerine emegine saglik canim... sicacik sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. tavuğun güzelliğine bak pc den fırlasada masada yesem onu :)

    YanıtlaSil
  4. of of harika ellerine sağlık,maşallah sana canım benim...

    YanıtlaSil
  5. En güzel hobim işim... Mutfağım. Her yeni güne başladığımda hep çok şanslıyım diyorum:))

    Tarifin süper. Ellerine sağlık canım. İGLO Bahçe Bezelyesi ile çok pratik olmuş.
    Sayfanın linkini aldım.
    Öptüm seni
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. iki tarifte harika görünüyor....ekrandan alıp akşam menüm yapsam ne güzel olur..çokda severim ayrıca....elllerine sağlık.

    YanıtlaSil
  7. hep filmlerde görürdüm o şekil kızarmış tavukları. ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  8. ELLERİNE SAĞLIK ARKADAŞIM.. TAVUĞUNA BAYILDIM..
    SEVGİLERİMLE..

    YanıtlaSil
  9. Merhaba,borcama koyunca susuz koydunuz anladığım kadarı ile,pişirirken su ekledinizmi veya arada tavuğu çevirdinizmi? Böyle güzel kızarmış tavuk seviyorum ama iyi pişmez diye denemeye korkuyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba,su eklemeden yüksek ısıda bu şekilde kızarıyor.Arada çevirmeye de gerek yok her yeri kızarmış oluyor.Bütün tavuğu bu şekilde yapıyorum her zaman korkmanıza gerek yok.Yağını bol sürün kızarır.
      Sevgiler

      Sil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.